Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul pensionarilor este în scădere: cu 21.000 mai puțini în 2018 față de 2017

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam pensionari

În anul 2018 numărul mediu de pensionari a fost de 5207 mii persoane, în scădere cu 21 mii persoane faţă de anul precedent. De asemenea, numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat a fost de 4684 mii persoane, în creṣtere cu 6 mii persoane faţă de anul precedent, informează Institutul Național de Statistică.

Citește și: Vești URIAȘE pentru mii de români - 'Rabla clasic' şi 'Rabla plus' continuă. Anunțul premierului

Comparativ cu anul 2017 numărul mediu de pensionari a scăzut cu 21 mii persoane, iar cel al categoriei aparținând asigurărilor sociale de stat a crescut cu 6 mii.

În anul 2018 pensionarii de asigurări sociale deţin ponderea majoritară (99,9%) în numărul total de pensionari. Pensionarii de asigurări sociale de stat reprezintă 90,0% în totalul celor de asigurări sociale. Pe categorii de pensii, numărul pensionarilor pentru limită de vârstă a fost preponderent (76,7%) în cadrul pensionarilor de asigurări sociale. Pensionarii cuprinşi în categoriile de pensii – anticipată şi anticipată parţial - au reprezentat 2,1%.

Raportul pe total dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 9 la 10; acest raport prezintă variaţii semnificative în profil teritorial, de la numai 5 pensionari la 10 salariaţi în Municipiul Bucureşti, la 16 pensionari la 10 salariaṭi în judeţul Teleorman, 15 la 10 în Giurgiu ṣi Vaslui ṣi 14 la 10 în Botoṣani ṣi Călăraṣi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.