Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa în viiturile din sudul Afganistan a ajuns la 40

captură video
Iordania, inundații

Viiturile produse în sudul Afganistanului în urma ploilor abundente de săptămâna trecută au provocat moartea a peste 40 de persoane, dublul numărului anunţat anterior, a declarat Biroul ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA), citat miercuri de Reuters preluată de Agerpres.

Inundaţiile, care au început vineri, au distrus 1.300 de locuinţe şi au afectat alte 2.500 în nouă provincii din sudul Afganistanului, lăsând numeroase persoane disperate fără adăpost, hrană şi îmbrăcăminte, a precizat OCHA într-un comunicat publicat marţi seara, citând date furnizate de guvernul afgan.

Sute de persoane au fost rănite sau sunt date dispărute şi aproximativ 5.000 de persoane au fost strămutate doar în provincia Kandahar, potrivit Autorităţii afgane pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă.

În total, inundaţiile au afectat cel puţin 15.300 de locuitori ai provinciei Kandahar, cea mai afectată de viituri, a precizat OCHA.

Consiliul Norvegian pentru Refugiaţi, una dintre organizaţiile care furnizează ajutor, a stabilit că numărul morţilor este mai mic de 32. Proviziile de corturi şi haine de iarnă sunt deja epuizate, a precizat directorul pentru situaţii de urgenţă al Consiliului, Wilberforce Musombi.

Uneori, ploile abundente pot fi de ajutor agricultorilor, în condiţiile în care anul trecut mulţi dintre ei nu şi-au putut însămânţa culturile din cauza secetei severe

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.