Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul solicitanţilor de azil care primesc ajutor de la stat, în scădere drastică în Germania

InSerbia News
germania ue

Numărul solicitanţilor de azil din Germania care primesc ajutor de la stat a scăzut la 411.000 la sfârşitul anului trecut, cu 12% mai puţin faţă de nivelul din 2017, a anunţat luni Biroul federal de statistică, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Este vorba de a treia scădere anuală consecutivă, după vârful de la sfârşitul lui 2015, când acest număr era de circa 975.000.

În 2015 au intrat în Germania sute de mii de refugiaţi, mulţi dintre ei goniţi de acasă de conflictele din Siria, Afganistan şi din Africa de Nord. Numărul total al refugiaţilor veniţi în principal via Balcani a fost estimat la circa 1 milion.

Citește și: Rareș Bogdan intră la rupere: ‘Nu voi accepta niciodată’

Din cei 411.000 înregistraţi la finele lui 2018, 220.000 de solicitanţi de azil, sau 53% din total, proveneau din Asia, dintre care 63.000 din Afganistan, 43.000 din Irak şi 23.000 din Siria.

Alţi 96.000 de beneficiari de ajutor de la stat, sau 23% din total, erau originari din Africa, iar 83.000, circa 20%, din alte state europene.

Citește și: O femeie a fost legată azi de Gheorghe Dincă! Cine este ea de fapt

Sunt eligibili pentru a primi indemnizaţii de la stat cetăţenii străini care sunt de facto rezidenţi în Germania şi deţin un permis oficial de şedere temporară.

Cetăţenii străini care au obţinut statutul oficial de refugiat nu primesc astfel de indemnizaţii şi nu au fost incluşi în aceste statistici, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.