Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul testărilor COVID-19 a crescut semnificativ în ultimul an

mediafax.ro
test COVID-19

Numărul testărilor pentru depistarea noului coronavirus a crescut semnificativ în ultimul an în judeţul Covasna, însă cel al persoanelor interesate de vaccinare anti-COVID-19 a scăzut dramatic, relevă un raport al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DSP).

Potrivit sursei citate, anul acesta au fost efectuate peste 55.000 de teste, faţă de 37.761 de teste făcute în primii doi ani ai pandemiei.

"Comparativ cu anii precedenţi, s-au efectuat un număr mult mai mare de testări. Faţă de 9.012 în 2020 şi 28.749 în 2021, anul aceasta s-au efectuat până acum 55.359 de teste, din care 11.594 teste PCR şi 43.765 teste rapide. Creşterea spectaculoasă este la testele rapide. Rata de pozitivare a testelor este de 16,75% în cazul testelor rapide şi de 37,29% în cazul testelor PCR. Ceea ce este normal deoarece în multe cazuri teste PCR au fost făcute pentru confirmarea celor rapide", se arată în raportul postat pe site-ul Prefecturii Covasna.

În ceea ce priveşte vaccinarea anti COVID-19, în 2021 au fost administrate peste 100.000 de doze, iar anul acesta mai puţin de 10.000. Ca urmare a scăderii interesului populaţiei pentru vaccinare, au fost închise toate centrele de vaccinare din judeţ, activitatea rămânând exclusiv în sarcina medicilor de familie, informează Agerpres.

Raportul DSP Covasna specifică, totodată, faptul că, de la începutul pandemiei, în judeţ s-au înregistrat 13.822 de cazuri de COVID-19 în mediul urban şi 7.210 în mediul rural, majoritatea la persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, precum şi 678 de decese.

"Valul 5 al pandemiei a fost mai puternic decât cele precedente în ceea ce priveşte numărul de cazuri, dar, din fericire, cazurile nu au fost la fel de grave. Am atins recorduri noi: cel mai mare număr de cazuri pe lună 2.824 în februarie şi cel mai mare număr într-o zi: 312 în data de 1 februarie. (...) După patru luni de la terminarea valului 5 al pandemiei, în iulie a început să crească din nou numărul de cazuri şi am ajuns la valul 6 al pandemiei, care însă avea o intensitate mult mai redusă decât cele precedente, 725 de cazuri în iulie, cu vârf de 1.246 cazuri în august, apoi în septembrie deja a scăzut la 422", se mai arată în documentul menţionat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.