Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul victimelor inundaţiilor istorice din Kentucky continuă să crească - Cel puţin 26 de persoane au murit / Guvernator: Există pagube pe scară largă

ytimg.com
inundatii

Cel puţin 26 de persoane, printre care şi copii, au murit în inundaţiile declanşate de ploile torenţiale din estul statului Kentucky şi se preconizează că vor mai fi şi alte decese, iar autorităţile se aşteaptă să continue să găsească cadavre timp de săptămâni, a declarat, duminică, guvernatorul Andy Beshear, potrivit Reuters, potrivit news.ro

"Există pagube pe scară largă, cu multe familii strămutate şi se aşteaptă şi mai multe ploi pe parcursul zilei următoare", a scris duminică guvernatorul pe Twitter.

"Ştiu de mai multe cadavre suplimentare şi ştim că situaţia va creşte", a declarat guvernatorul pentru NBC News.

"Vom găsi cadavre timp de săptămâni întregi", a adăugat acesta.

Patru copii au fost confirmaţi morţi începând de sâmbătă, iar guvernatorul a declarat pentru NBC News că se teme că acest număr va creşte cu cel puţin doi duminică.

Guvernatorul a spus că vor continua să apară cadavre pe măsură ce echipele de intervenţie vor ajunge în zone tot mai îndepărtate. În plus, Beshear apreciază că ar putea dura ani de zile pentru a fi reparate toate stricăciunile provocate de inundaţii.

Duminică după-amiază au fost raportate peste 14.000 de întreruperi de energie electrică în acest stat, potrivit PowerOutage.US.

Serviciul Naţional de Meteorologie anunţă că mai multe runde de ploi şi furtuni sunt aşteptate până marţi.

O alertă de inundaţii a fost în vigoare până luni dimineaţă pentru zonele din sudul şi estul statului Kentucky, a precizat agenţia.

Inundaţiile au fost al doilea dezastru naţional major care a lovit Kentucky în şapte luni, după mai multe tornade care au făcut aproape 80 de victime în partea de vest a statului, în decembrie.

Beshear a declarat, joi, stare de urgenţă şi a descris dezastrul ca fiind "unul dintre cele mai grave şi mai devastatoare evenimente de inundaţii" din istoria statului Kentucky.

Preşedintele Joe Biden a declarat vineri dezastru major în Kentucky, permiţând alocarea de fonduri federale pentru acest stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.