Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul victimelor taifunului Hagibis crește - Cel puțin 43 de persoane și-au pierdut viața

Taifunul Hagibis

Sub ameninţarea unor noi ploi, zeci de mii de salvatori din Japonia căutau încă supravieţuitori luni, la două zile după ce puternicul taifun Hagibis a lovit centrul şi estul Japoniei, lăsând în urma sa cel puţin 43 de morţi, informează AFP potrivit Agerpres

Hagibis a atins uscatul sâmbătă seara venind din Pacific, însoţit de rafale de vânt de circa 200 kilometri pe oră şi precedat de ploi torenţiale, soldate cu alunecări de teren şi ieşirea din matcă a mai multor râuri.

"Chiar şi azi, numeroase persoane lipsesc", a declarat premierul Shinzo Abe în timpul unei întâlniri de urgenţă. "Echipele fac tot posibilul să le caute şi încearcă să le salveze acţionând zi şi noapte", a adăugat el.

În timp ce peste 110.000 de salvatori, inclusiv 31.000 de soldaţi din Forţele japoneze de autoapărare, sunt mobilizaţi pe teren, meteorologii japonezi prognozează noi precipitaţii în centrul şi estul Japoniei şi avertizează asupra pericolului de noi alunecări de teren şi de inundaţii.

"Azi sunt aşteptate ploi în zonele lovite de dezastru", a declarat luni în cadrul unei conferinţe de presă purtătorul de cuvânt al guvernului, Yoshihide Suga.

În regiunea Nagano, una dintre cele mai afectate de intemperii, ploua deja, iar prognozele indică faptul că precipitaţiile se vor intensifica.

"Ne temem că aceste ploi afectează tentativele de căutare şi salvare", a declarat pentru AFP oficialul local Hiroki Yamaguchi.

Luni după-amiaza, postul public NHK a raportat că numărul morţilor a crescut la 43, în timp ce 16 persoane sunt în continuare date dispărute, iar 200 sunt rănite.

În total, 142 de râuri au ieşit din matcă în principal în nordul şi estul Japoniei, a informat presa.

În regiunea centrală Nagano, în special, un dig a căzut, deversând apele râului Chikuma asupra unei zone rezidenţiale ale cărei case au fost inundate până la etajul al doilea.

Printre victimele taifunului se numără şi cel puţin şapte membri ai echipajului unei nave cargo care s-a scufundat sâmbătă seara în apele agitate ale Golfului Tokyo.

Zeci de mii de oameni şi-au găsit refugiu în adăposturi, fără garanţia că se vor putea întoarce curând la casele lor.

Circa 75.900 de gospodării nu aveau încă curent luni după-amiază, iar aproximativ 120.000 nu aveau acces la apă potabilă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.