Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a depășit 95% din nivelul de dinaintea pandemiei

noi.md
populatie japonia

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a depășit 95% din nivelul de dinaintea pandemiei

Numărul vizitatorilor străini în Japonia a depăşit două milioane în septembrie, pentru a patra lună consecutiv, arată datele oficiale prezentate miercuri, care indică o redresare aproape completă la nivelul de dinaintea pandemiei, chiar dacă piaţa chineză îşi revine mai lent, transmit Kyodo şi Reuters, conform Agerpres.

Numărul vizitatorilor străini care au venit în Japonia pentru afaceri şi agrement a urcat la 2,184 milioane luna trecută, în creştere de la 2,16 milioane în august. În iulie s-au înregistrat 2,32 milioane vizitatori, a informat Organizaţia naţională de turism din Japonia (JNTO). Instituţia a anunţat că numărul turiştilor din 15 pieţe, inclusiv Statele Unite, Coreea de Sud,Taiwan, Australia şi Singapore, a ajuns la un nivel record pentru luna septembrie.

De asemenea, s-a înregistrat un record absolut al numărului vizitatorilor din Mexic. Aceste cifre au compensat sosirile turiştilor din China continentală, care sunt cu 60% sub nivelul din 2019, când chinezii reprezentau aproape o treime din totalul vizitatorilor şi 40% din toate cheltuieile turiştilor în Japonia.

Numărul vizitatorilor a ajuns la 96,1% din nivelul din 2019, înainte ca restricţiile impuse în pandemie să afecteze călătoriile pe plan global. Deprecierea yenului face ca Japonia să fie percepută ca o destinaţie relativ ieftină. Turismul a fost stimulat şi de creşterea numărului curselor aeriene internaţionale.

"Cu inflaţia din Statele Unite, totul e extrem de scump, şi, venind aici, e mult mai ieftin. Este o diferenţă de la cer la pământ", a explicat John Hardisty, un inginer din Hawaii care a vizitat recent Tokyo.

În septembrie, cei mai mulţi turişti au venit din Coreea de Sud (570.400) şi Taiwan (385.300).

De asemenea, 1,004 milioane de turişti din Japonia au călătorit peste hotare în septembrie, un nivel mai mult decât triplu faţă de cel înregistrat în perioada similară din 2022, dar cu 42,6% mai scăzut decât în septembrie 2019. Comparativ cu august, numărul plecărilor a scăzut cu aproape 200.000.

În primele nouă luni din acest an, numărul turiştilor în Japonia a depăşit 17 milioane, arată datele JNTO, încă departe de recordul de aproximativ 32 milioane din 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.