Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nume controversate pe lista noilor ambasadori propuşi de Iohannis

mae ministerul afacerilor externe logo antent

Preşedintele Iohannis a propus 19 ambasadori în locul celor chemaţi de la post zilele trecute, dar şi la ambasade care funcţionau de mai mult timp fără ambasador. Deşi aproape toţi sunt oameni cu experienţă în MAE (cu excepţia lui Mihalache), de pe listă nu lipsesc nume controversate.

Sorin-Dan Mihalache (Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord) - şef al Cancelariei Prezidenţiale.

Daniel Ioniţă (Republica Moldova) - secretar de stat în MAE, fost ambasador în Norvegia, fost director general pentru afaceri strategice în cadrul MAE. A fost decorat de doi preşedinţi ai României cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Ofițer, în martie 2013; cu Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler, în decembrie 2008; cu Ordinul Naţional "Pentru Merit" în grad de Cavaler, în decembrie 2002.

Marius Gabriel Lazurca (Ungaria) - a mai fost ambasador în Republica Moldova şi la Vatican.

Carmen Liliana Burlacu (Republica Cehă) - fost secretar de stat, eliberată de Cioloş din funcţie, fost ambasador în Irlanda şi fost director în cadrul MAE.

Ioana Bivolaru (Republica Portugheză) - fost director general la Departamentul Uniunea Europeană al MAE.

George Gabriel Bologan (Republica Italiană, în Republica Malta şi în Republica San Marino) - numit Consul la Milano în vara anului 2012, rechemat de la post la sfârşitul lunii martie 2016.

Brânduşa Ioana Predescu (Olanda) - fost consul general al României la Munchen, fostă purtătoare de cuvânt a ministrului Corlăţean, eliberată din funcţie de ministrul Aurescu în urma scandalului broşurii greşite de la evenimentul de aniversare a relaţiilor diplomatice cu Germania. (Detalii AICI şi AICI)

Gabriela Dancău (Regatul Spaniei) - fost director al Direcţiei Relaţii Consulare din MAE, fost consul general al Lyon.

Constantin Mihail Grigorie (Croaţia) - fost ambasador în Federaţia Rusă. În primăvara anului trecut, Iohannis l-a nominalizat ambasador in Cehia, însă propunerea a fost retrasă după ce au apărut imagini cu diplomatul într-o reclamă de tip teleshopping la un aparat medical. (Detalii AICI)

Ion Vîlcu (Mexic) - fost ambasador în Spania, Argentina, Paraguay, Chile. A fost şeful Protocolului prim-ministrului Tăriceanu, în perioada 2005-2007.

Ion Gâlea (Bulgaria) - fost director general, Departamentul pentru Afaceri Juridice al MAE. În 2013, Traian Băsescu i-a conferit Ordinul Naţional "Serviciul Credincios" în grad de Cavaler pentru contribuţia la negocierea Acordului cu SUA privind scutul antirachetă.

Mihai Alexandru Grădinar (Regatul Danemarcei şi Republica Islanda) - fiul fostului trezorier al PSD Sibiu, Ilie Grădinar, fost secretar la Ambasada din Viena, unde a fost angajată şi soţia sa.

Răzvan Rotundu (Finlanda) - fost consilier la Misiunea Permanentă de la Geneva, fost director al Direcţiei Consiliul Europei şi Drepturile Omului din MAE.

Daniela Mihaela Cămărăşan (Estonia) - fost director de cabinet al ministrului Corlăţean. În 2013, aceasta a beneficiat de o locuinţă de la RAAPPS, cu toate că soţul ei avea deja o locuinţă în Bucureşti.

Anton Niculescu (Slovenia) - fost secretar de stat în MAE, fost consul general al României la München.

Dana Manuela Constantinescu (Bosnia şi Herţegovina) - fost ambasador în Italia şi în Slovenia.

Cristian-Leon Ţurcanu (Ucraina) - fost director în cadrul MAE, fost însărcinat cu afaceri al Ambasadei României la Chișinău.

Daniela Brânduşa Băzăvan (Maroc) - fost director în cadrul MAE.

Radu Octavian Dobre (India, Maldive, Sri Lanka, Nepal şi Bangladesh) - însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în India, fost consul la Trieste. Fost ziarist, a lucrat în cadrul misiunilor României la Atena şi UE, dar a fost şi director în cadrul MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.