Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nume noi în politică pe listele PNL Brașov pentru alegerile parlamentare

AEP
alegeri parlamentare

Deputaţi, foşti primari, dar şi nume noi în politica braşoveană se află pe listele PNL Braşov pentru alegerile parlamentare, din categoria celor cu experienţă politică şi administrativă făcând parte Mihai Veştea, fost primar al Predealului, actualmente secretar de stat în MDRADP, un fost primar de comună, Dumitru Flucuş şi deputatul Gabriel Andronache.

Preşedintele PNL Braşov, Adrian Veştea, a prezentat vineri, într-o conferinţă de presă, cele două liste, precizând că votul în forul decizional al filialei a fost desschis, iar rezultatul - luat în unanimitate. Totodată, Veştea a menţionat că liberalii braşoveni au adunat aproximativ 40.000 de semnături, din care au fost îndosariate, până în prezent, 35.000, fiind depăşit astfel target-ul de 5.000 de semnături, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Lista PNL Braşov pentru Camera Deputaţilor va fi deschisă de inginerul silvic Ionuţ Banciu, care, potrivit propriei declaraţii, "a făcut pasul spre politică la începutul anului" şi care a menţionat că are experienţă în domeniul ONG-urilor, el făcând parte dintr-o organizaţie non-guvernamentală de protecţia mediului, "cu activitate în domeniul global şi regional".

Pe aceeaşi listă, pe poziţia patru, se regăseşte şefa UPU-SMURD Braşov, Cristina Vecerdi, de asemenea intrată în politică înainte de alegerile locale, când a candidat şi a obţinut un mandat în Consiliul Local Braşov.

Locurile 2 şi 5 de pe listă sunt ocupate de actualii deputaţi ai PNL Braşov, Gabriel Andronache şi Mara Mareş, iar locul 3, de Dumitru Flucuş, care a fost, timp de 18 ani, primar al comunei Şinca Nouă.

"Este dreptul fiecăruia dintre noi, cei care ocupăm vremelnic un loc în administraţia locală, să mergem, la un moment dat, în Parlament", a punctat liderul PNL Braşov.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

În ce priveşte lista la Senat, pe primul loc se află secretarul de stat Mihail Veştea, fost primar, timp de 16 ani, al Predealului, care nu a participat la conferinţa de presă de la sediul PNL Braşov deoarece se află în izolare, având COVID-19.

Veştea este urmat pe listă de Ciprian Sterpu, fostul candidat liberal pentru funcţia de primar al municipiului Săcele, câştigată de PSD, şi de consilierul judeţean Marius Neculoiu, fost senator în legislatura 2012-2016.

"Este o echipă ce îmbină experienţa cu numele noi din politică (...) inclusiv eu sunt la prima candidatură pentru Parlament, însă este şi o echipă care reprezintă întreg teritoriul judeţului", a menţionat Sterpu, făcând referire la faptul că viitorii deputaţi şi senatori ai PNL Braşov provin, fiecare, din diferite zone ale judeţului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.