Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele premierului a învolburat apele în PNL - surse

Inquam Photos
culise PNL sedinta Bex

Conducerea PNL se va reuni marți seară pentru a stabili strategia partidului legată de numele premierului.

Liberalii vor discuta dacă sunt de acord sau nu sunt de acord ca premierul să fie numit prin rotație de PNL, PSD și UDMR. De asemenea, în cazul în care acceptă o asemenea idee, PNL va mai discuta dacă este acceptabil ca alt partid să dea primul premierul.

În partid sunt mai multe curente de opinie și au apărut tensiuni pe acestă temă.

O variantă luată în calcul la liberali este ca partidul să fie de acord cu rotația premierului cu condiția ca PNL să fie primul care dă prim-ministrul. De asemenea, un curent influent în partid ar vrea ca, în cazul în care PSD nu acceptă să fie la început premier PNL, atunci liberalii să meargă la consultările de Cotroceni cu mai multe propuneri de premier, din care șeful statului să aleagă. Sunt vehiculați Florin Cîțu, Nicolae Ciucă și unul din cei 4 prim-vicepreședinți ai partidului. Ideea este ca mutarea să fie lăsată exclusiv în buzunarul lui Iohannis.

Pe de altă parte, liderul PNL Florin Cîțu vrea ca liberalii și social-democrații să meargă la Cotroceni cu un singur nume de premier, acest lucru însemnând o înțelegere prealabilă cu PSD. Cum PSD nu acceptă ca PNL să dea primul premierul, atunci varianta susținută de Cîțu nu exclude ca social-democrații să dea primul premierul.

Tensiunile în partid au apărut pentru că membri din conducere acuză unele jocuri personale care nu coincid cu interesul general al partidului. O idee care circulă în partid este preluarea puterii informale de către o majoritate care să conducă partidul chiar și peste capul lui Florin Cîțu, dacă situația o impune.

Liberalii nu vor discuta marți despre ministere pentru că până nu se lămurește problema premierului orice împărțire a portofoliilor este doar un exercițiu inutil.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.