Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numele unui consilier al lui Trump, menţionat într-o anchetă împotriva corupţiei în Ucraina

www.rawstory.com
Donald Trump

Directorul de campanie al lui Donald Trump, influentul Paul Manafort, ar fi beneficiat de fonduri ilegale de milioane de dolari în numerar din partea fostului preşedinte ucrainean Viktor Ianukovici, afirmă luni ziarul New York Times, citat de AFP. Manafort, un lobby-ist notoriu, a negat categoric acuzaţiile, catalogându-le drept "nefondate şi stupide". Candidata democrată Hillary Clinton a estimat ca "tulburătoare" dezvăluirile ziarului şi l-a îndemnat pe Trump să ridice vălul de pe conexiunile unora dintre colaboratorii săi direcţi cu Kremlinul sau cu alte interese proruse.

Numele lui Manafort, strateg republican încă din anii 1970 recrutat pentru campania lui Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, ar figura pe o listă cu conturi secrete aflată în prezent în mâinile anchetatorilor guvernamentali ucraineni, scrie New York Times. Această evidenţă a partidului fostului preşedinte Ianukovici, înlăturat de la putere în 2014, îl include pe Paul Manafort ca beneficiarul unor vărsăminte în valoare totală de 12,7 milioane de dolari (11,35 milioane de euro) între 2007 şi 2012, precizează publicaţia americană. Totuşi, nu există nicio dovadă că Manafort ar fi încasat într-adevăr această sumă, mai adaugă ziarul.

Directorul de campanie al lui Donald Trump a negat că ar fi primit fonduri ilegale în cariera sa şi a afirmat că nu a lucrat niciodată nici pentru guvernul rus şi nici pentru cel ucrainean. El a recunoscut totuşi că firma sa a lucrat în Ucraina până la alegerile parlamentare din octombrie 2014. Cu toate acestea este cunoscut faptul că Paul Manafort, comunicând cu numeroşi clienţi, cultivă legături solide cu "lumea rusă" dragă lui Vladimir Putin, după ce a consiliat în Africa regimuri nu întotdeauna frecventabile. Trump însuşi i-a adus laude preşedintelui Vladimir Putin, care i-a răspuns prin declaraţii publice. "Donald Trump are datoria de a dezvălui legăturile dintre directorul său de campanie, Paul Manafort, şi alţi membri ai staff-ului său şi entităţi ruseşti sau pro-Kremlin", a insistat luni Hillary Clinton, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.