Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numeroase IMM-uri au păstrat sau chiar au extins pachetele de beneficii oferite angajaților în 2020 (SONDAJ)

www.bugetul.ro
firme, afaceri

Numeroase IMM-uri au păstrat sau chiar au extins pachetele de beneficii oferite angajaților în 2020, se arată într-un sondaj care a analizat comportamentul companiilor mici si mijlocii în ceea ce privește pachetele de beneficii extrasalariale oferite angajaților. Sondajul „Impactul pandemiei asupra beneficiilor salariale” a fost realizat de platforma SanoPass pe un eșantion de 190 de persoane, manageri din companiile românești cu până la 250 de angajați, arată Mediafax.

„Piața muncii a fost flexibilă anul trecut, cu o dinamică accentuată a angajaților. Pachetele de beneficii extrasalariale au oferit un avantaj competitiv în atragerea și reținerea oamenilor valoroși... Piața de beneficii salariale este într-o continuă schimbare, iar digitalizarea va grăbi acest proces. Un plus de control al angajaților asupra beneficiilor și furnizorilor de soluții preferați ar putea contribui la creșterea nivelului de utilizare a acestora”, a declarat Andrei Vasile, reprezentantul platformei.

Datele sondajului mai arată că, în România, mulți angajatori nu au detalii despre utilizarea beneficiilor, iar aproape o treime dintre acestea rămân nefolosite. De asemenea, a reieșit faptul că munca on-line a influențat componenta pachetelor de servicii extrasalariale.

Aproximativ 35% dintre companii au regândit modul de acordare a acestora. Un exemplu îl reprezintă optarea pentru primirea tichetelor de masă pe card sau adoptarea unui sistem de tip platformă electronică, cu vouchere și beneficii la alegere.

Mulți angajați au ales să lucreze din orașele natale sau din afara orașului în care compania își are sediul și au avut nevoie să poată primi beneficiile lunare pe card sau, în cazul abonamentelor/asigurărilor de sănătate, să poată accesa servicii medicale în orice zonă a țării, dar și să poată contacta medici prin servicii de telemedicină.

Chiar dacă a fost un context dificil, unul din cinci IMM-uri din România a investit în 2020 în acordarea de bonusuri, organizarea de training-uri sau activități recreative pentru angajați. Unele dintre ele au fost oferite prin intermediul tichetelor culturale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.