Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numeroase regiuni din Puerto Rico au rămas fără curent electric după ce uraganul Fiona a distrus rețeaua de distribuție

scitechdaily.com
Taifunul Chanthu uragan

Numeroase regiuni din Puerto Rico au rămas luni fără curent electric, după ce uraganul Fiona a distrus rețeaua de distribuție, potrivit BBC.

Furtuna violentă a provocat alunecări de teren și inundații pe scară largă în timp ce se îndrepta spre vest, către Republica Dominicană. Se estimează ca ploile abundente vor continua în Puerto Rico, potrivit Mediafax.

Președintele Joe Biden a declarat stare de urgență pe insulă, permițând autorităților să ofere ajutor în caz de dezastru. Pe lângă întreruperea totală a energiei electrice pentru cei 3,3 milioane de locuitori ai insulei din Caraibe, au fost afectate și unele centre de sănătate care funcționează cu generatoare. Sistemele electrice din complexul spitalicesc din San Juan au fost între timp restabilite, au declarat autoritățile locale.

În unele zone va dura câteva zile pentru ca energia electrică să fie repornită, a anunțat operatorul rețelei electrice a insulei, Luma Energy.

În urma furtunii de categoria 1, vântul a atins 140 km/h (86 mph). Nu au fost raportate decese în Puerto Rico, dar o persoană a fost ucisă pe insula franceză Guadelupa, din Caraibe, când casa sa a fost dărâmată de inundații.

Porturile au fost închise în Puerto Rico, iar zborurile de pe principalul aeroport al insulei au fost anulate. Mai multe drumuri sunt, de asemenea, închise, iar un pod de autostradă din Utuado, în regiunea muntoasă centrală a insulei, a fost dărâmat de inundații.

Guvernatorul din Puerto Rico a declarat că școlile și agențiile guvernamentale vor rămâne închise luni. Pedro Pierluisi a îndemnat locuitorii să se adăpostească cât mai curând posibil.

Uraganul Fiona a lovit Puerto Rico la doar cinci ani după ce uraganul Maria, cel mai grav din istoria insulei, a provocat distrugeri uriașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.