Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numeroşi creştini ortodocşi din Grecia au primit Sfânta împărtăşanie, în pofida riscului de răspândire a COVID-19

basilica.ro
impartasanie

Numeroşi creştini ortodocşi din Grecia au asistat, pentru prima oară după două luni, la slujba de duminică în cursul căreia au primit Sfânta împărtăşanie, în pofida riscului de răspândire a coronavirusului, relatează AFP.

În cadrul măsurilor de relaxare începute la 4 mai, bisericile au fost autorizate începând din 17 mai să-şi redeschidă porţile, cu condiţia respectării unei serii de măsuri, mai ales cea privind distanţarea socială, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela, mesaj de ultimă oră! Noi precizări despre situația persoanelor infectate. Cu cât a crescut numărul

La intrarea în biserici, credincioşii au folosit dezinfectantul plasat pe o măsuţă. Purtarea măştii a fost recomandată dar nu este obligatorie, potrivit Protecţiei civile.

"Doar o treime dintre credincioşi purtau măşti", a spus părintele Maximos.

Restricţiile au fost impuse la 23 martie în cadrul izolării generale care a coincis cu Paştele ortodox din 19 aprilie, fapt ce a provocat numeroase reacţii din partea Sfântului Sinod.

Citește și: Cristoiu, atrage atenția: ‘Falimentul nu vizează multinaționalele, tefeliștii, bugetarii, ci clasa de mijloc’

Organul suprem ecleziastic a acceptat până la urmă avizul oamenilor de ştiinţă privind interzicerea afluxului de credincioşi şi neîmpărţirea Sfintei împărtăşanii, nerecomandată de medici.

"Sfânta împărtăşanie este un ritual profund simbolic", a explicat părintele Maximos, care a precizat că a împărţit-o duminică la dorinţa credincioşilor.

Mai puţin afectată decât alte ţări europene, Grecia a raportat în total 2.819 cazuri de contagiere cu noul coronavirus şi 162 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.