Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numeroşi peşti descoperiţi morţi într-un râu din Germania: Analizele apei au identificat prezenţa unei concentraţii ridicate de mercur

pesti morti

Autorităţile din Brandenburg, "landul" care înconjoară Berlinul, au avertizat cu privire la moartea unui mare număr de peşti în râul Oder, care se învecinează cu Polonia, aparent atribuită poluării apei din cauza secetei, informează EFE joi.

Potrivit informaţiilor postului public regional de televiziune Rbb, analizele apei râului au identificat prezenţa unei concentraţii ridicate de mercur, probabil din cauza evacuărilor industriale.

Autorităţile regionale au avertizat încă de ieri cu privire la o posibilă catastrofă ecologică, după ce, de câteva zile, a fost detectată o prezenţă masivă de peşti morţi, care, în situaţia actuală, cu un nivel al râului mult sub nivelul normal, este deosebit de vizibilă, potrivit Agerpres.

Pe partea poloneză, au fost raportate zece tone de peşti morţi, potrivit televiziunii publice germane menţionate mai sus.

Alerta de mediu pe acest râu de la graniţa cu Polonia se adaugă la situaţia alarmantă a principalelor râuri din ţară, în special a Rinului, din cauza secetei care afectează întreaga ţară.

Acest lucru afectează transportul fluvial pe râu, în principal de cărbune şi mărfuri industriale, care a trebuit să fie restricţionat la minimum în ultimele zile şi se aşteaptă să fie complet întrerupt în weekendul următor.

Nivelul Rinului la Kaub, în Renania-Palatinat, era vineri de 42 de centimetri, cu cinci centimetri mai mic decât în ziua precedentă, şi se aşteaptă ca până sâmbătă să scadă la 40 de centimetri. Acest punct este considerat a fi de cea mai mare importanţă pentru tot traficul fluvial pe Rin.

De săptămâni întregi, autorităţile germane monitorizează situaţia şi au avertizat asupra necesităţii de a reduce încărcătura de pe barjele de transport. Acest lucru face ca aceste transporturi să genereze pierderi din punct de vedere economic, care au fost parţial redirecţionate către reţeaua rutieră şi feroviară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.