Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire CONTROVERSATĂ - Viorica Dăncilă a promovat un șofer ca subsecretar de stat

Guvernul Romaniei
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, cureaua de legătură între şcolile profesionale şi companii. Costache a fost, pe hârtie, consilierul fostului ministru Victor Negrescu. În realitate, a avut rol de şofer, susţin mai multe surse politice pentru „Adevărul“.

Cariera lui Gabriel Costache e sprijinită pe proptele de partid. Ascensiunea sa politică este strâns legată de PES Activist, pepiniera de cadre a PSD, organizaţie condusă de Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene, care a demisionat din Guvern în toamna anului trecut la presiunea lui Liviu Dragnea. Oficial, Costache a fost unul dintre consilierii lui Negrescu la minister. „Practic, îi căra geanta ministrului, îi ţinea telefonul, un fel de secretar personal, dacă vreţi să fiu elegant. De cele mai multe ori era şoferul lui Negrescu. Îi conducea maşina, Dusterul. Vă poate confirma oricine din MAE“, susţin surse politice pentru „Adevărul“.

Mircea Badea, avertisment după dezvăluirea lui Andrei Caramitru: 'Cetățeni, în România se vor înfrunta niște forțe care pe noi ne depășesc cu mult'


Gabriel Costache a postat pe Facebook decizia premierului Viorica Dăncilă de a-l numi vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual, funcţie cu rang de subsecretar de stat.

„Sunt profund onorat să fiu desemnat de către Prim-ministrul României pentru această poziție de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Naționale pentru Formare Profesională Inițială în Sistem Dual din România.

Este, deopotrivă, o uriașă provocare și o oportunitate de a asigura funcționarea eficientă a parteneriatului dintre companii, administrația publică și școală, ca liant la solicitările venite din partea agenților economici, de a dezvolta, evalua și monitoriza calitatea formarii profesionale inițiale în sistem dual din România ducând la îndeplinire obiectivele Programului de Guvernare 2017-2020.

De sistemul dual beneficiază toate părțile interesate: companiile obțin personal care îndeplinește exact cerințele operaționale; angajaţii beneficiază pe termen lung în urma calificărilor și a experienței de muncă de salarii mai mari; pentru stat reprezintă o forță de muncă calificată, un factor esențial pentru o dezvoltare economică de succes pe termen lung şi șomaj scăzut.

Mai presus de toate însă, având o educație solidă, tinerii primesc o perspectivă profesională pe termen lung și prin urmare, o perspectivă de viață”, a scris Costache pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.