Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire SURPRIZĂ a premierului Tudose: Un fost informator al Securității, noul șef al Agenției Funcționarilor Publici

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Un fost informator al Securitatii, apropiat de Darius Valcov, a fost numit de premierul Mihai Tudose seful Agentiei Functionarilor Publici.

Prim-ministrul a decis sa-l inlocuiasca pe seful Agentiei Nationale a Functionarilor Publici, Cristian Vasile Bitea, cu Leonid Moisiu, fost prefect al judetului Olt si angajat al lui Darius Valcov, pe vremea cand social-democratul era primar al Slatinei, anunta Stirileprotv.ro. Moisiu a fost deconspirat de CNSAS drept recrut al fostei Securitati, sub numele "Stefanescu" si "Sergiu", insa a decis ca nu se intrunesc elementele privind colaborarea cu fosta structura.

Citeste si: Din Parlament, se anunță DEZASTRUL: Prorogarea unei mari părţi din Legea salarizării

Potrivit unei decizii publicate in Monitorul Oficial, Tudose l-a eliberat din functia de presedinte al ANFP pe Bitea, numit in primavara de Sorin Grindeanu, si l-a inlocuit cu Leonid Moisiu.

Moisiu a fost prefect al judetului Olt, intre 2009 si 2012, numit in functie, potrivit presei locale, la propunerea lui Darius Valcov, in timpul guvernarii PDL. Ulterior, el a fost director executiv al Primariei Slatina, angajat de primarul Valcov.

Citeste si: Fostul soţ al Laurei Codruța Kovesi rupe TĂCEREA: ce spune despre dosarul în care este implicat

Potrivit CNSAS, Moisiu are dosar de Securitate, fiind recrutat, pe vremea cand era militar in termen, sub numele conspirativ "Stefanescu". El a supravegheat studenti romani si straini la ASE, potrivit dosarului sau, semnand un angajament sub numele "Sergiu". A fost abandonat din retea la finalul anului 1986.

CNSAS a decis insa ca lui Moisiu nu i se poate atribui calitatea de lucrator/colaborator al Securitatii, avand in vedere tipul de informatii pe care le-a furnizat fostei structuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.