Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numire SURPRIZĂ la Departamentul pentru Relația cu Moldova: Cine este femeia numită în funcția de secretar de stat

Age Fotostock
functie

Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, a fost numită, joi, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, potrivit liderului PMP Eugen Tomac. Acesta i-a mulțumit premierului Orban, într-un mesaj pe Facebook, că și-a respectat angajamentul față de PMP, anunță MEDIAFAX.

"Premieră pentru România! Prim-ministrul României a numit-o pe doamna Ana Guțu, profesor universitar din Chișinău, în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova. Este un mesaj puternic pe care țara noastră îl transmite românilor de peste Prut! Trebuie să-i mulțumesc premierului Ludovic Orban pentru că a respectat angajamentul asumat și a creat, în premieră, această structură guvernamentală cu un rol esențial în impulsionarea relațiilor dintre cele două state cu trecut și viitor comun", a scris, joi, pe Facebook, Eugen Tomac.

Citește și: Olguța Vasilescu mută tunurile pe Guvernul Orban: ‘Ca să știți pentru cine se bate PNL’ .

Decizia prim-ministrului Ludovic Orban a fost publicată în Monitorul Oficial de joi:

"În temeiul art. 29 și al art. 31 lit. c) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu completările ulterioare, precum și al art. 111 alin. (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, prim-ministrul emite prezenta decizie. Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, doamna Ana Guț se numește în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Republica Moldova".

Citește și: Radu Tudor intră în ei: `Nu trebuie să aşteptăm`!

PMP a condiționat susținerea Guvernului Orban în Parlament, una dintre cereri făcând referire la înființarea unui Minister pentru Relația cu Republica Moldova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.