Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numirea lui Vasile Ciurchea în fruntea CNAS, contestată DUR din USR: 'Este o sfidare față de toți pacienții, medicii și cadrele medicale'

Inquam Photos / Octav Ganea
CNAS

Senatorul USR George Edward Dircă, președinte al Comisiei pentru Constituționalitate și membru al Comisiei juridice, susține joi, pe Facebook, că este „inadmisibil” că premierul Viorica Dăncilă l-a numit în fruntea CNAS pe Vasile Ciurchea, având în vedere că acesta este suspect într-un dosar de corupție cu un prejudiciu uriaș. Mai mult, Dircă afirmă că numirea „acestui nou, dar vechi președinte al CNAS este o sfidare față de toți pacienții, medicii și cadrele medicale din România”. În final, Dircă le solicită internauților să-i scrie premierului și să-i ceară să numească la CNAS un profesionist recunoscut.

Lovitură în PNL. Marian Petrache susține proiectul USR pentru București-Ilfov: Dacă e nevoie de demisia mea, o fac pe loc!

„Premierul Viorica Dăncilă l-a numit în fruntea Casei Naționale de Sănătate pe Vasile Ciurchea, care a mai ocupat această poziție de două ori, o dată chiar în perioada în care se implementa cardul de sănătate, sistem care a costat enorm și care de la început a avut mari probleme de funcționare.

Mai mult, Vasile Ciurchea este suspect într-un dosar de corupție, al cărui prejudiciu se ridică la cca 17 milioane de Euro. Numirea acestui nou, dar vechi președinte al CNAS este o sfidare față de toți pacienții, medicii și cadrele medicale din România care au avut de suferit de pe urma sistemului care nu a funcționat niciodată cum trebuie. De asemenea, numirea într-o funcție publică a unui inculpat într-un dosar de corupție este o o sfidare la adresa tuturor românilor corecți și competenți, asupra cărora nu planează nicio suspiciune de acest fel. Scrieți-i și voi Vioricăi Dăncilă și cereți-i să numească la CNAS un profesionist recunoscut în domeniu, care să lucreze în sprijinul pacienților români!

To: pm@gov.ro 
Subiect: Solicitare cetățean ref. numirea președintelui CNAS

Doamnă prim-ministru Dăncilă, Subsemnatul / Subsemnata Prenume Nume, cetățean/ă român/ă cu drept de vot vă solicit respectuos să nu-l numiți pe Vasile Giurchea în fruntea CNAS, date fiind activitatea sa anterioară în instituție. Această instituție esențială pentru România trebuie să fie condusă de un profesionist recunoscut ca atare de către personalul medical, asociațiile profesionale și ale pacienților, societatea civilă. 
Vă mulțumesc, Prenume Nume adresă de e-mail”, este postarea lui George Dircă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.