Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Numit BANDIT de Joe Biden, Viktor Orban i-a transmis o scrisoare de felicitare: Ce solicitări are premierul Ungariei de la noul lider al SUA

washingtonpost.com
Viktor Orban

Prim-ministrul ungar, Viktor Orban, l-a felicitat miercuri pe Joe Biden, la inaugurarea acestuia ca preşedinte al SUA, a declarat şeful biroului de presă al guvernului de la Budapesta, Bertalan Havasi, potrivit agenţiei MTI.

În scrisoarea sa de felicitare, Viktor Orban a menţionat că ultimii patru ani au demonstrat potenţialul cooperării prieteneşti şi reciproc benefice între Ungaria şi SUA, iar această perioadă a deschis noi perspective în relaţiile bilaterale între Washington şi Budapesta în domeniile securităţii, politicii energetice şi economiei, a spus Havasi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Vlad Voiculescu: ‘Cred că este bine ca oamenii să aibă acces la teste antigen de calitate’

De asemenea, Viktor Orban l-a asigurat pe Joe Biden cu privire la angajamentul continuu al Ungariei pentru consolidarea legăturilor bilaterale pe baza înţelegerii şi respectului reciproc.

Şeful executivului de la Budapesta a mai menţionat că Ungaria doreşte să consolideze alianţa sa cu SUA în cadrul NATO, precum şi angajamentul de a lupta împotriva terorismului şi efortul comun al celor două ţări de a securiza surse alternative de energie pentru Europa Centrală.

Citește și: Compania Moderna pregătește un vaccin anti-COVID-19 pentru copii: ‘Am început un studiu în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani’

Viktor Orban i-a urat lui Joe Biden succes şi sănătate în mandatul său de preşedinte al SUA, potrivit declaraţiei lui Bertalan Havasi.

Premierul ungar l-a susţinut deschis anul trecut la alegerile prezidenţiale din SUA pe preşedintele republican Donald Trump, adversarul lui Joe Biden. Viktor Orban s-a declarat atunci convins că Trump, cu care Ungaria a avut ''o relaţie excepţional de bună'', va obţine al doilea mandat prezidenţial, ceea ce nu s-a întâmplat.

Citește și: Ilie Năstase a răbufnit după ce s-a scris că e în pragul falimentului:  Numai proștii spun asta

În campania electorală de dinaintea alegerilor prezidenţiale Biden i-a reproşat lui Trump, referindu-se la Ungaria, că i-a "îmbrăţişat pe toţi bandiţii din lume".

Şi la precedentul scrutin prezidenţial american, în 2016, Viktor Orban a fost primul responsabil european care a susţinut candidatura lui Donald Trump. Ulterior, în cursul unei vizite a lui Viktor Orban la Washington, Trump l-a prezentat pe oaspetele său drept un lider "respectat în toată Europa".

Citește și: Anunțul Ministrului Sănătății! Încep demiterile: Vor exista schimbări peste tot .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.