Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nuntă regală în Iordania: cine este Rajwa Al Saif, viitoarea soție a prințului Hussein

La Reppublica
Rajwa Al Saif Iordania

Nuntă regală în Iordania: cine este Rajwa Al Saif, viitoarea soție a prințului Hussein

''Ne-a făcut cunoştintă un coleg''. Aceasta este singura informație pe care Prințul Hussein a dat-o vorbind despre Rajwa Al Saif, care pe 1 iunie îi va deveni soție, Prințesă a Iordaniei și viitoare Regină.

Chiar dacă a apărut în lumina reflectoarelor în urmă cu puțin peste un an, tânăra nu are trecut pe net: nici fotografii, nici informații privind studiile, sau poze din copilărie. Despre ea, știm doar ce vrea casa regală să știm, de exemplu că iubește caii și călăria, o pasiune care o face să rezoneze perfect cu familia soțului ei. Cert este că nu are sânge albastru: născută pe 28 aprilie 1994 în Arabia Saudită, este cea mai mică dintre cei patru copii (înaintea ei Faisal, Nayef și Dana) ai omului de afaceri saudit Khaled Al Saif, CEO al companiei Al Saif și soției sale, Azza Al Sudairi. Prin urmare, familia lui nu este nobilă, dar este foarte bogată și mai presus de toate veche, deoarece descinde din tribul Subai, șeicii orașului Al-Attar din Sudair, relatează La Reppublica citat de Rador.

Mama tinerei, Azza (în fotografie, alături de Regina Rania, îmbrăcată într-o rochie verde) aparține familiei Al Sudairi, aceeași familie cu cea a mamei actualului rege al Arabiei Saudite, Hussa bint Ahmed Al Sudairi, în timp ce tatăl său, Khaled bin Musaed bin Saif bin Abdulaziz Al Saif, este un antreprenor calificat, absolvent în inginerie civilă la Universitatea Americană din Beirut și fondator Al Seif Engineering Contracting, una dintre cele mai importante companii de construcții din Arabia Saudită.

content-image

O viitoare regină laureată

Fiica nu i-a călcat pe urme, dar nici nu a mers prea departe: Rajwa și-a terminat studiile secundare în Arabia Saudită la Syracuse University School of Architecture, a călătorit prin lume, a studiat în Los Angeles, unde a obținut o licență în arhitectură la Fashion Institute of Design and Merchandising și a lucrat la un studio de arhitectură. Cariera sa profesională amintește de cea a reginei Noor a Iordaniei, ultima soție a regelui Hussein, absolventă a Universității Princeton la secţia arhitectură și urbanism.

Probabil că Rajwa l-a cunoscut pe prinț după absolvire. Pe 17 august 2022, Curtea Regală Hașemită a anunțat logodna pe Twitter, în timp ce pe 31 decembrie 2022 a fost anunțată data: 1 iunie 2023. Rajwa va fi în curând ''Prițesa Moștenitoare a Iordaniei'', şi ''Alteța Regală'',  va participa la activitățile casei regale și va fi chemată să-l însoțească sau să-l reprezinte pe prințul moștenitor la evenimente, inclusiv în străinătate, cum ar fi nunțile membrilor caselor regale.

Ea va participa la activități legate de proiecte sociale și caritabile și foarte probabil se va concentra pe subiectele care îi sunt mai apropiate sufletului. Şi având în vedere pasiunea pentru modă, este probabil că va alege să o susțină pe Regina Rania în eforturile sale de a promova măiestria feminină a țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.