Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nutriționista Mihaela Bilic, despre făina din viermi: Tot ce este prăjit, este crocant și are gust delicios

Doctorul Zilei
Mihaela Bilic

Nutriționista vedetelor, Mihaela Bilic, spune că făina din viermi, introdusă de UE ca aliment, nu este deloc o idee rea și că alimentele prăjite au un gust bun și crocant. Ideea nu pare să se facă cu ochiul multor români care și-au vărsta uimirea pe rețelele de socializare la auzul veștii că e posibil să consume făină de viermi.

"Viermele de făină se dezvolta spontan. Bunica cernea făina înainte de a o utiliza. Viermele acesta de făină, din câte îmi amintesc, bunica dădea prin sită făina înainte de a o utiliza, pentru că el de dezvolta spontan în făină care era umedă şi nu era păstrată în condiţii optime. Şi în mălai şi în făină aveam. Nu este nicio tragedie în asta. Tot ce înseamnă educaţie şi restricţii din punct de vedere etic sau reguli impuse, ne împiedică să consumăm astfel de insecte, pe noi europenii. Altfel, dacă privim obiceiurile alimentare ale altor ţări, mai ales dacă mergem în Asia, vom vedea că acolo ele fac parte din alimentaţia obişnuită, de mulţi ani.

Cu siguranţă, dacă aflăm ulterior că am consumat aşa ceva, realizăm că nici măcar nu ne-am dat seama. Gustul este similiar celorlalte proteine, iar dacă mai sunt şi prăjite aş putea spune că pot fi delicioase. Tot ce este prăjit este crocant şi are un gust delicios", a declarat Mihaela Bilic la Antena 3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.