Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NY Times DESFIINȚEAZĂ Secția pentru Investigarea Infracțiunilor, după citarea lui Kovesi: Amenință independența sistemului judiciar din România

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție riscă să amenințe independența justiției din România - asta arată jurnaliștii New York Times într-un material apărut după ce ieri Kovesi  a aflat că a a fost citată la secție, vineri, pentru a fi audiată în dosarul deschis după o plângere în care omul de afaceri Sebastian Ghiță o acuză pe fosta șefă a DNA că i-a cerut bani pentru aducerea în țară a fostului șef FNI, Nicolae Popa.

Citește și: Victor Ponta, BOMBĂ cu CEAS - Anunță suspendarea finanțării de la stat pentru partide: 'Bugetul pe 2019 e un fake' .

"Nou creata secție, formată prin decizii controversate luate de PSD în ultimii doi an, amenință acum independența sistemului judiciar din România, conform Comisiei Europene, a Departamentului de Stat din SUA și potrivit multor magistrați români. La doar cinci zile după ce  a fost desemnată candidat principal în cursa pentru șefia Parchetului European, Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție a citat-o pe Kovesi pentru a fi audiată într-un caz", scrie NY Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.