Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NYT despre victoria republicanului: Donald Trump va reconfigura în totalitate tonul

Donald Trump

Rezultatul alegerilor americane riscă să genereze convulsii în SUA și în lume, scrie celebrul ziar New York Times, care îi acordă celui de-al 45-lea președinte al SUA un spațiu generos în ediția de miercuri.

După o campanie explozivă, antiinstituţională, marcată de accente populiste şi contra sistemului politic care a generat clivaje sociale puternice, câștigarea alegerilor de către afacerist reprezintă o “respingere puternică a forţelor sistemului politic clasic” și de o respingere “a consensului actualelor forţe politice în toate domeniile, de la comerţ internaţional la imigraţie”.

RĂZBOIUL Kovesi - Antena3 continuă! Decizia MAJORĂ luată de judecători

"Rezultatul este o respingere, nu doar a lui Hillary Clinton, ci şi a preşedintelui Barack Obama, a cărui moştenire politică este brusc pusă în pericol. Şi este o demonstraţie determinantă de putere din partea unei coaliţii, în general ignorată, a alegătorilor din categoria mijlocie şi a angajaţilor, care au simţit că idealul american risca să le fie luat de zecile de ani de politici proglobalizare şi multiculturalism", argumentează NYT.

VIDEO Primul mesaj al noului președinte al SUA, Donald J. Trump

În acelaşi timp, "zecile de combinaţii de afaceri ale domnului Trump - multe în străinătate - îl vor urmări în Biroul Oval, ridicând semne de întrebare privind potenţiale situaţii de conflict de interese. Refuzul său de a publica rapoartele fiscale şi recunoaşterea faptului că nu a plătit impozite la nivel federal ani întregi lasă poporului american lacune considerabile în înţelegerea tranzacţiilor financiare", explică publicaţia americană

“Donald Trump va reconfigura in totalitate tonul, standardele si asteptarile din partea Presedintiei SUA", conchide News York Times.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.