Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O a patra tranşă de vaccin împotriva COVID-19 a fost distribuită spitalelor din Alba

Inquam Photos / George Calin
vaccinare

O a patra tranşă de vaccin împotriva COVID-19, destinat imunizării cadrelor medicale, a fost distribuită duminică în Alba, judeţ în care au fost vaccinate, în primele şase zile ale campaniei, aproape 2.000 de persoane, a informat Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

"DSP Alba informează că astăzi, 10 ianuarie, a fost distribuită în judeţ o noua tranşă de vaccinuri anti-COVID marca Pfizer. Este vorba despre 45 de flacoane totalizând 225 de doze destinate tot primei faze, astfel: Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia - 110 doze; Spitalul Municipal Aiud - 15 doze; Spitalul Municipal Blaj - 40 de doze; Spitalul Municipal Sebeş - 25 de doze; Spitalul Orăşenesc Cugir - 15 doze; Spitalul Orăşenesc Câmpeni - 5 doze. Comenzile pentru noi doze de vaccin se fac în funcţie şi conform programărilor din platformă, astfel că o nouă comandă este estimată să fie plasată marţi", a transmis purtătorul de cuvânt al DSP, Ioana Presecan, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Circuitul banilor în USR. Patru membri de partid au fost ‘sponsorii’ ministrului Justiției, Stelian Ion

Potrivit acesteia, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID care, în Alba, a demarat în 4 ianuarie, au fost imunizate 1.994 de persoane.

După prelucrarea sâmbătă a 275 de probe, în judeţ au fost testate pozitiv alte 68 de persoane, din care jumătate în oraşele Alba Iulia (24) şi Cugir (10).

De la mijlocul lunii martie, în Alba au fost infectate cu virusul SARS-Cov-2 12.900 de persoane, din care 11.744 au fost declarate vindecate, iar 341 au decedat.

Numărul total de teste efectuate până duminică în judeţ a ajuns la 145.925.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.