Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O a treia opţiune la alegerile prezidenţiale din SUA? Grupul politic de centru No Labels caută un candidat

No Labels
No Labels

Grupul politic centrist din SUA "No Labels" a decis vineri că va desemna în zilele următoare un candidat la alegerile prezidenţiale, dar liderii au avertizat că s-ar putea să nu găsească niciodată o candidatură viabilă, care să reprezinte o alternativă la Joe Biden şi Donald Trump, relatează Reuters preluat de news.ro

După luni de zile de strângeri de fonduri şi de eforturi pentru a intra pe buletinele de vot ale statelor din întreaga ţară, aproximativ 800 de delegaţi No Labels, printre care se numără şi mici donatori, au votat vineri pentru a lansa o campanie prezidenţială pentru alegerile din noiembrie şi pentru a identifica potenţiali candidaţi, a declarat liderul No Labels, Mike Rawlings, într-un comunicat.

"Ei au votat aproape în unanimitate pentru a continua proiectul nostru pentru 2024 şi pentru a trece imediat la identificarea candidaţilor care să facă parte din lista prezidenţială a Unităţii", a declarat Rawlings.

Cu toate acestea, liderii i-au avertizat pe delegaţi că este posibil să nu apară niciun candidat viabil, un semn că întregul exerciţiu ar putea eşua în cele din urmă, potrivit a două surse.

Ce a anunțat No Labels

No Labels, pe site-ul său, spune că va organiza o candidatură la prezidenţiale. "dacă cele două partide majore vor selecta candidaţi pentru care marea majoritate a americanilor nu vor să voteze în 2024".

No Labels spune că a strâns 50 de milioane de dolari pentru a organiza o candidatură a unei terţe părţi la preşedinţie. Orice astfel de campanie ar putea submina grav voturile pentru actualul preşedinte Joe Biden, se tem democraţii.

"Decizia lor de a merge mai departe cu o candidatură fantezistă, cu bani negri, finanţată de donatori ai lui Trump, este ruşinoasă şi pune în pericol milioane de americani", a declarat Rahna Epting, director executiv al MoveOn, un comitet politic care îl susţine pe Biden.

Ziua de vineri marchează începutul celei mai critice etape pentru grupul centrist de când şi-a anunţat trecerea de la statutul de organizaţie bipartizană de la Washington la cel de partid prezidenţial care speră să profite de nemulţumirea americanilor faţă de candidaţii care cel mai probabil vor fi nominaliaţi de cele două partide politice majore ale ţării - democratul Joe Biden, respectiv republicanul Donald Trump.

Cursa prezidenţială s-a restrâns în această săptămână, după ce republicana Nikki Haley şi democratul Dean Phillips şi-au încheiat candidaturile respective, în urma Super Tuesday.

Oficialii No Labels au promis însă că grupul va merge mai departe doar dacă vor crede că au o cale viabilă spre victorie şi nu vor juca rolul de "iepure". Dar decizia de vineri va face probabil prea puţin pentru a înăbuşi criticile - în mare parte din partea democraţilor - că partidul nu are nicio şansă şi că nu va face decât să încline balanţa spre Trump.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.