Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O adolescentă a decedat în ambulanţă, în drum spre spital, după ce se tratase acasă de răceală

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

O adolescentă în vârstă de 15 ani, din comuna Tăcuta, a decedat, în ambulanţa care o transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, după ce se tratase la domiciliu pentru febră şi tuse, iar apoi s-a prezentat la medicul de familie.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, fata a fost dusă în cursul zilei de joi la cabinetul medicului de familie din localitate deoarece starea ei se înrăutăţise, iar cadrele medicale de acolo i-au acordat primele îngrijiri şi au solicitat o ambulanţă.

"Pacienta prezenta tuse şi febră de câteva zile, iar din declaraţiile mamei fusese testată cu un test rapid pentru COVID-19, rezultatul fiind negativ. A fost dusă la cabinetul medicului de familie, de unde s-a şi făcut solicitarea pentru ambulanţă, având în vedere că starea fetei era destul de gravă, aceasta având pe lângă tuse şi febră o insuficienţă respiratorie şi saturaţie a oxigenului de 80%. A fost preluată cu ambulanţa pentru a fi transportată la spital, iar în sprijin a fost solicitată maşina de Terapie Intensivă Mobilă din cadrul SMURD", a declarat, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, Daniel Ungureanu, informează Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui au transmis că pacienta a fost preluată de echipajul medical de Terapie Intensivă Mobilă care a efectuat manevrele specifice, care însă nu au dat rezultat, fiind declarat decesul.

Poliţia a demarat o anchetă în acest caz.

"Am fost sesizaţi de reprezentanţii Spitalului Judeţean cu privire la faptul că o fată de 15 ani a decedat în ambulanţă. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru ucidere din culpă", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Mihaela Manoliu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.