Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O altă echipă din Liga I a rămas fără antrenor: Ce tehnician a fost dat afară

O altă echipă din Liga I a rămas fără antrenor. CSU Craiova se desparte de Emil Săndoi înaintea ultimului meci al sezonului de toamnă.  99 la sută, la ultima etapă, echipa Primăriei din Craiova va fi condusă de Daniel Mogoşanu, actualul antrenor urmând să-şi rezilieze contractul. Emil Săndoi a început, alături de Sorin Cârţu, pe cai mari actualul campionat. Cei doi conduceau o echipă care în 2014-2015 avusese o serie extraordinară: 19 meciuri fără înfrângere, între etapele 7 şi 25. Dar bucuria nu a ţinut prea mult. După runda a 9-a din acest sezon, Sorin Cârţu a cedat insistenţelor de la club şi şi-a reziliat contractul. Săndoi a mai rezistat 13 etape, iar în acest moment este în şedinţă cu conducerea executivă, în loc să fie la şedinţa de pregătire cu jucătorii, unde i se propune rezilierea amiabilă.

Campionatul trecut, CSU a terminat pe locul 5, iar cel care finanţează echipa, Mihai Rotaru, se gândea deja la titlu. Mai ales că fusese semnat şi contractul pentru noul stadion din Bănie, o bijuterie cu 30.000 de locuri, iar suporterii veneau din ce în ce mai mulţi lângă echipă. Avea însă o problemă, considera că Sorin Cârţu e prea vulcanic şi nu poate gestiona o astfel de situaţie. Numai că nu a putut scăpa de el atât de repede cum dorea.

După plecarea lui Cârţu, produsă în etapa a 9-a, lucrurile au mers din ce in ce mai bine în următoarele meciuri în care Săndoi a rămas şef. Cinci victorii faţă de doar două în perioada precedentă, două înfrângeri faţă de patru. Dar a venit meciul cu Viitorul, 0-4, şi atunci parcă s-a rupt ceva. Au urmat alte trei jocuri cu două înfrângeri şi un rezultat de egalitate, iar azi s-a ajuns la aceeaşi discuţie ca înainte de startul sezonului. Lui Săndoi i s-a cerut plecarea.

În vară, Rotaru le-a cerut atât lui Cârţu, cât şi lui Săndoi să se dea la o parte ca să poată aduce alt antrenor. S-a vorbit despre Gâlcă, s-a vehiculat numele lui Piţurcă şi cel al lui Şumudică. Numai că nici Sorin Cârţu, nici Emil Săndoi nu au fost de acord să renunţe fără o despăgubire importantă. S-a vorbit despre 150.000 de euro. Aşa că s-a ales continuarea în aceeaşi formulă deoarece calculul conducerii a fost pragmatic. Numai că una este să joci în play-off şi alta în play-out, iar în acest moment, cu Săndoi, echipa e mai aproape de varianta secundă. Acesta e motivul pentru care conducerea doreşte o lovitură de forţă.

Împreună cu Săndoi, de la Craiova pleacă şi Emil Pieleanu, team manager-ul echipei. Acesta l-a deranjat pe acţionarul Rotaru atât la meciul cu Steaua, scor 0-2, când s-a certat cu Laurenţiu Reghecampf la pauză, dar şi după partida pierdută cu Voluntari, 1-2, când i-a înjurat pe arbitri.

După 22 de runde, CS U Craiova este pe locul 8, cu 27 de puncte, două mai puţine decât CSMS Iaşi şi patru sub primul loc de play-out, 6, ocupat de ASA Tg Mureş. În afara meciului CSMS Iaşi-CS U Craiova, de sâmbătă, de la ora 18:00, oltenii vor juca în februarie cu Petrolul, Pandurii şi CFR în cadrul sezonului regulat, anunță digisport.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.