Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ambarcațiune germană a salvat 65 de migranți din largul coastelor Libiei

Mondo News
imigranti mediterana

O navă operată de ONG-ul german Sea-Eye a anunţat vineri că a salvat 65 de migranţi de pe o barcă de cauciuc în largul coastelor Libiei, acţiune susceptibilă să conducă la o nouă dispută europeană privind migranţii care traversează Mediterana pentru a ajunge în UE şi care sunt salvaţi de nave ale unor ONG-uri ce apoi încearcă să acosteze în Italia în pofida opoziţiei guvernului de la Roma, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

Anunţul privind acest nou grup de migranţi survine la o săptămână după ce nava Sea-Watch, aparţinând tot unui ONG german, a debarcat 40 de migranţi pe insula italiană Lampedusa după ce comandantul acestei nave, Carola Rackete, a sfidat interdicţia dată de guvernul italian şi a forţat intrarea în port, obligând o vedetă a poliţiei italiene să se dea la o parte din calea sa pentru a nu fi zdrobită de chei.

Se taie în carne vie în PNL: EXCLUDERI pe bandă rulantă într-o filială importantă

Un purtător de cuvânt al MAE german a declarat că trebuie găsit un ''port sigur'' pentru debarcarea migranţilor de pe nava ONG-ului german Sea-Eye şi să se poarte discuţii între statele UE pentru redistribuirea acestora. Alt purtător de cuvânt de la Berlin, cel al Ministerului german de Interne, a susţinut că primirea acestor migranţi ''este o sarcină europeană şi din acest motiv mai multe state ale UE trebuie să se alăture eforturilor primirii lor din spirit de solidaritate''.

Încă o navă, denumită ''Alex'' şi operată de ONG-ul italian de stânga ''Mediterranea'', aşteaptă în prezent cu peste 50 de migranţi la bord permisiunea de a intra într-un port. Malta a anunţat că acceptă să preia migranţii, cu condiţia ca Italia să preia la rândul ei un număr similar de migranţi aflaţi în prezent în Malta.

Citește și: Cristi Danileț, propunere BOMBĂ după decizia CCR - Judecătorul CERE ELIMINAREA prevederii privind judecătorii specializați pe corupție din lege

În acest timp, vice-premierul şi ministrul italian de interne Matteo Salvini a insistat că nu va accepta ca vreo navă cu migranţi să acosteze în Italia. Avocatul nemţoaicei Carolei Rackete, care a fost eliberată după un scurt arest la domiciliu, a anunţat că va înainta împotriva lui Salvini o plângere penală pentru defăimare, după ce politicianul italian a caracterizat-o pe Facebook drept ''o comunistă germană bogată şi alintată''.

Carola Rackete va fi audiată marţi de un tribunal italian pentru a răspunde acuzaţiilor de favorizare a imigraţiei ilegale. Salvini a cerut ca ea să fie expulzată din Italia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.