Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O ambarcațiune în derivă, plină cu migranți, a cerut ajutor de la navele românești: Poliția de Frontieră intervine

facebook.com
refugiati

O ambarcaţiune pe care se află mai multe persoane pluteşte în derivă pe Marea Neagră, în apele teritoriale româneşti, iar oamenii de la bord sunt în pericol din cauza vântului puternic., anunţă Poliţia de Frontieră, precizând că a trimis în ajutor două nave de intervenţie şi a anunţat şi autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Potrivit Poliţiei de Frontieră, în jurul orei 11.00 poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră – SCOMAR au detectat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, la aproximativ 32 mile marine Est Midia, care se îndrepta din apele internaţionale spre cele teritoriale româneşti, ţintă confirmată de un elicopter al Ministerului Apărării Naţionale ca fiind o ambarcaţiune cu multe persoane la bord.

Citește și: Un fost ofițer SRI detoneză BOMBA! Unde acționează firmele acoperite ale Serviciului – ce SCOP SUPREM avea Statul Paralel al lui Coldea

Garda de Coastă a dispus să se intervină cu două nave care au plecat spre ambarcaţiunea suspectă, iar totodată s-a solicitat sprijinul Marinei Militare, care a participat cu o navă de intervenţie aflată în zonă. De asemenea, au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi turce.

Nava, care în prezent pluteşte în derivă, a transmis prin sistemul radio mesaje de ajutor din cauza vântului puternic, iar, din primele date comunicate, ambarcaţiunea are la bord mai multe persoane care se află în pericol, scrie news.ro.

Citește și: După călătoriile studenților, CFR vine cu o nouă GRATUITATE!

"În funcţie de situaţia de la faţa locului, navele PFR vor acţiona conform procedurilor internaţionale, inclusiv prin iniţierea unei acţiune de tip SAR, pentru a oferi sprijin şi asistenţă navei aflate în pericol", adaugă Poliţia de Frontieră.

O navă pe care se aflau 97 de refugiaţi din Iran şi Irak, între care 36 de copii, a fost interceptată sâmbătă dimineaţă de către autorităţile române, în zona Vama Veche - 2 Mai. O a doua ambarcaţiune la bordul căreia se aflau 120 de migranţi a fost depistată în largul mării vineri noapte, iar poliţiştii români de frontieră au cerut sprijinul autorităţilor din Turcia.

Citește și: Probleme serioase pentru GIGANȚII din telefonie! Ce jucător de-abia intrat pe piață oferă abonamente cu 2 euro .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.