Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O angajată a Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați se află în izolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19

penitenciar inchisoare

O angajată a Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați se află în izolare la domiciliu după ce a intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19. Deși salariata nu are simptome, în interiorul unității au fost luate măsuri speciale deoarece femeia a intrat în contact cu deținute și colegi, anunță MEDIAFAX.

Surse medicale susțin că angajata Penitenciarului din Galați a intrat în contact cu părinții săi care s-au infectat cu noul coronavirus în urma unei călătorii în străinătate.

Citește și: Iohannis: A fost nevoie de o măsură de carantinare. Știm că vă este greu; ne uităm la voi cu speranță

Reprezentanții închisorii susțin că salariata s-a autoizolat la domiciliu și că anterior, în perioada în care a venit la serviciu, a purtat echipament de protecție. Totuși, ca măsură de siguranță, 41 de deținute sunt monitorizate de medici.

„Un singur angajat al Penitenciarului Galați se află în autoizolare la domiciliu. Precizăm că persoana în cauză se află în evidențele Direcției de Sănătate Publică Galați și este asimptomatică. În ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de serviciu și eventualul risc pentru persoanele private de libertate sau personal, vă comunicăm faptul că, anterior dispunerii autoizolării, angajatul a respectat măsurile igienico-sanitare impuse de actualul context epidemiologic și a purtat, permanent, echipamentul de protecție specific (mască, mănuși). Preventiv, 41 de persoane private de libertate sunt monitorizate medical, neimpunându-se, însă, măsura izolării”, a transmis, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Galați, Simona Cozma.

Citește și: Politolog, despre pandemia de coronavirus: ‘Nu vrem să trăim un alt Colectiv la scară națională’ .

Reprezentanții instituției mai anunță că în Penitenciar se implementează, începând din 24 februarie, măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în rândul personalului și al deținutelor. Acestea includ dezinfectarea periodică a spațiilor și mijloacelor de transport, intensificarea măsurilor igienco-sanitare și dotarea cu echipamente de protecție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.