Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O arbitră canadiană transsexuală celebrează la Tokio egalitatea de genuri împreună cu fiica sa care s-a numărat printre participante

egalitate de gen

Kimberly Daniels, o arbitră canadiană transsexuală de kaiac-canoe, a explicat, joi, plăcerea sa de a fi ea însăşi în centrul unui eveniment atât de important precum Jocurile Olimpice de la Tokyo, relatează AFP.

În urmă cu un an, Kimberly Daniels era bărbat şi ar fi oficiat din acea calitate la JO de la Tokyo, dacă amânarea din cauza Covid-19 nu ar fi decalat cu un an evenimentul.

"Proiectul meu de la început era să vin la Jocuri ca bărbat, dar nu a fost posibil cu Covid-19, iar după amânarea Jocurilor am început procesul de tranziţie. Din respect pentru familia mea, nu eram sigură că voi veni. Dar fiica mea mi-a spus: 'Tată, să mergem împreună, să celebrăm egalitatea de genuri împreună'", a spus arbitra, informează Agerpres.

Fiica sa, Hayley, eliminată miercuri în calificările pentru proba de canoe slalom feminin, prima din istoria Jocurilor Olimpice, a participat alături de tată la o conferinţă de presă.

"Kimberly este tatăl meu. Am şi o mamă. Este dificil de înţeles, dar nu există manual pentru aşa ceva. Tată, sunt mândră de tine!", a spus Hayley.

La Jocurile de la Tokyo, neozeelandeza Laurel Hubbard va fi, de altfel, prima sportivă transgen care participă la Jocurile Olimpice, luni, în concursul de haltere, la categoria 87 kg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.