Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O artistă din Argeş, păstrătoare a tradiţiei maramei de Muscel, a fost declarată 'Tezaur Uman Viu'

radiounirea.ro
ie romaneasca port popular

Viorica Olivotto, o artistă populară din Argeş care păstrează tradiţia maramei de Muscel şi care îi învaţă pe tineri tainele torsului lânii, brodatului şi alte meşteşuguri vechi a primit, miercuri, titlul de ”Tezaur Uman Viu” acordat de Ministerul Culturii.

Meşterul popular Viorica Olivotto, din localitatea Nucşoara, judeţul Argeş, a primit, miercuri, diploma de ”Tezaur Uman Viu” acordată de Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, conform news.ro.

Decernarea acestui titlu a avut loc la Vila Golescu din Câmpulung, în cadrul unui eveniment dedicat maramei de Muscel, element vestimentar considerat deosebit de valoros în portul popular românesc.

Viorica Olivotto a primit diploma îmbrăcată în port popular şi, cu multă emoţie, a afirmat: ”Cât oi putea, dacă merg şi-n băţ şi tot merg înainte”.

Titlul este acordat în baza unei recomandări a comunităţii ştiinţifice, dar şi a comunităţii locale, Viorica având 10 astfel de recomandări.

”Profesor al Şcolii Populare de Arte şi Meserii Piteşti, Viorica Olivotto îi învaţă pe elevii şcolii meşteşuguri şi practici de odinioară, de la torsul lânii şi urzitul pe gard, până la spălatul mâţului şi broderii complicate. Dosarul a fost depus de managerul Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr”, precizează Consiliul Judeţean Argeş.

O artistă din Argeş, păstrătoare a tradiţiei maramei de Muscel, declarată ”Tezaur Uman Viu”

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.