Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asociație a cumpărat un spital modular pentru bolnavii de Covid, iar statul le-a dat o amendă USTURĂTOARE

Curtea de Conturi a sancționat cu 60.000 de lei asociaţia care a cumpărat spitalul modular de la Iaşi. Neregulile găsite fac referire la strategia de achiziţie a unităţii sanitare, la faptul că nu există un contract de management, dar şi că nu au fost specificate clar caracteristicile unor produse.

Citește și: ULTIMA ORĂ Bucureștiul și 10 județe din țară, incluse de Germania pe lista 'zonelor de risc'

Despre Spitalul modular din Iași, unde vor fi tratați 250 de pacienți infectați cu noul COVID-19 se vorbește din luna aprilie.

Autorităţile au anunţat cel puţin cinci termene la care unitatea medicală ar putea primi pacienţi, însă, nici până niciunul nu a fost respectat.

Iar de parcă amânările nu erau suficiente și locurile din spitalele din Iaşi nu s-ar împuţina de la o zi la alta, Curtea de Conturi a amendat asociaţia prin care consiliile judeţene din Neamţ şi Iaşi au cumpărat spitalul, cu 60.000 de lei.

În raport, reprezentanţii Curţii de Conturi spun că au nu există o strategie a achiziţiei publice, că nu este contract de management, dar şi că în caietul de sarcini nu sunt trecute toate cerinţele tehnice.

„Planul de management şi organigrama trebuie să o execute şi să o facă Spitalul de Boli Infecţioase. Ea este depusă din aprilie. S-a mai spus la un moment dat caracteristicile: s-au trecut paturi pentru ATI, nu paturi de 1,80 m pe lăţime 90. Astea sunt caracteristicile, nu poţi să treci... dacă eram în starea de urgenţă nu trebuia să trecem caracteristicile la fiecare obiect. Spui telefon, telefon. E o caracteristică importantă. Îmi doresc ca la sfârşitul săptămânii viitoare să intre primul pacient. Este posibil să intre primul pacient, până la sfârşitul lunii. Oricum sunt pacienti acolo”, a spus şi Mariel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Pentru fiecare dintre aceste nereguli, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi are câte o explicaţie şi susţine că totuşi spitalul va fi gata. Amenda a contestat-o deja şi dacă va trebui totuşi să o plătească, spune că o va plăti el.

„Am să o plătesc eu, dacă aşa se consideră statul român pentru că îi faci treaba Guvernului. Am să o plătesc eu”, a mai spus şeful CJ Iaşi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.