Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O asociere de firme a câștigat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate a liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia

Agerpres
cale ferata sine

Asocierea Baicons Impex SRL - ISPCF SA a fost desemnată câştigătoare a procedurii de licitaţie publică pentru elaborarea studiului de fezabilitate necesar electrificării şi modernizării liniei de cale ferată Constanţa - Mangalia (43 km), pentru circulaţia trenurilor de călători cu viteza maximă de 160 km/h, respectiv cu 120 km/h pentru trenurile de marfă, conform agerpres.

Potrivit unui comunicat al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, comunicările oficiale au fost transmise tuturor firmelor participante la licitaţia deschisă, contractul de achiziţie publică urmând a fi semnat de ambele părţi (CNCF CFR SA şi ofertantul câştigător), după finalizarea perioadei legale de contestaţii.

Oferta financiară a Asocierii Baicons Impex SRL-ISPCF SA a fost de 7,77 milioane lei, fără TVA, criteriul aplicat fiind cel mai bun raport calitate-preţ.

Printre obiectivele specifice ale programului se numără creşterea vitezei de circulaţie a trenurilor la 160 km/h, respectiv 120 km/h, creşterea numărului de trenuri de călători, prin îmbunătăţirea capacităţii de circulaţie, precum modernizarea/consolidarea/repararea clădirilor, spaţiilor destinate serviciilor pentru călători, a zonei comerciale şi asigurarea facilităţilor pentru persoanele cu mobilitate redusă, handicap vizual, auditiv.

Alte obiectivele ale programului sunt: sistematizarea staţiilor CF şi lucrări pregătitoare pentru dublarea tronsoanelor de cale ferată simplă, acolo unde necesitatea satisfacerii traficului prezent şi de viitor o impune, dar şi modernizarea echipamentului de telecomunicaţii, inclusiv a sistemului de informare a publicului călător.

De asemenea, se are în vedere montarea elementelor de siguranţă, rampe de acces pentru persoane cu dizabilităţi, garduri de protecţie între linii etc şi îmbunătăţirea condiţiilor de călătorie şi creşterea gradului de siguranţă, gestionând în acelaşi timp impactul asupra mediului, în conformitate cu standardele europene.

Valoarea totală estimată a contractului este de 12,023 milioane lei, fără TVA, iar sursa de finanţare va fi asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), capitolul Proiecte electrificare şi reabilitare cale ferată, cu perioada de elaborare 2021 - 2030. Durata contractului este de nouă de luni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.