Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O autopsie, efectuată pentru a se cunoaște circumstanțele decesului lui Charles Aznavour

www.songhall.org
 Charles Aznavour

O autopsie va fi efectuată pentru a se cunoaște circumstanțele decesului celebrului cântăreț Charles Aznavour, deși poliția a eliminat deja ipoteza unei morți suspecte, potrivit closermag.fr, scrie Mediafax.

Charles Aznavour, una dintre celebrele voci ale muzicii franceze, a murit în noaptea de duminică spre luni, la vârsta de 94 de ani, în locuința sa din Alpilles, sudul Franței.

Autopsia va fi efectuată marți, la un spital din Nîmes, a anunțat procurorul din Tarascon.

"Deși ipoteza unei morți suspecte a fost eliminată, circumstanțele nu sunt cunoscute cu precizie", a declarat Patrick Desjardin pentru jurnaliștii adunați în fața locuinței artistului.

În urmă cu câteva zile, Charles Aznavour a fost invitat în emisiunea "C à Vous" a postului TV France 5. "Am acasă tot ce am nevoie pentru a mă îngriji (...) Sunt multe lucruri pe care nu le făceam înainte, dar care sunt necesare acum. Nu mă voi prezenta în fața publicului ca un nefericit", a declarat Aznavour în timpul emisiunii. Tot atunci a vorbit despre pragul de 100 de ani pe care vrea să îl depășească: "Am decis, eu și cu sora mea, că trebuie să depășim 100 de ani. Nu are dreptul să abandoneze, nici eu nu am dreptul", a mai spus acesta.

Cântărețul încheiase recent o serie de concerte programate în Japonia, după ce, în vara acestui an, a fost nevoit să anuleze mai multe spectacole pentru că și-a fracturat un braț.

Artiști din lumea muzicii și a cinematografiei au reacționat cu tristețe la anunțul veștii despre moartea lui Aznavour, printre aceștia numărându-se Line Renaud, Alain Delon, Patrick Bruel, Céline Dion, Mireille Mathieu, Enrico Macias, MC Solaar, Carla Bruni, Nathalie Baye, Liza Minnelli, Sting, Nana Mouskouri, Brigitte Bardot.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu într-un mesaj publicat pe platforma de micro-blogging Twitter, vorbind despre "capodoperele sale, timbrul vocii și strălucirea sa unică".

Și predecesorii lui Macron François Hollande și Nicolas Sarkozy i-au adus omagii, vorbind despre faptul că acesta a "cântat pentru iubire și libertate", respectiv că părea "mereu în vervă și nemuritor".

Charles Aznavour, fiu al unui cuplu de migranţi armeni, pe numele real Shahnour Vaghinag Aznavourian, s-a născut pe 22 mai 1924, la Paris. Supranumit "Sinatra francez", Charles Aznavour a trebuit să lupte la începuturile carierei sale pentru a impune în mediul artistic talia, fizicul şi vocea lui atipice, înainte de a deveni celebru, începând cu jumătatea anilor '50.

Era unul dintre cei mai simpatizaţi şi mai longevivi cântăreţi francezi, a apărut în peste 60 de filme şi a compus peste 1.000 de cântece, din care aproximativ 150 în limba engleză, 100 în italiană, 70 în spaniolă şi 50 în germană.

Charles Aznavour şi-a început călătoria artistică la vârsta de 9 ani, cochetând cu actoria. Abia în adolescenţă a ales să devină cântăreţ, iar, în 1946, a fost descoperit de Édith Piaf, pe care a acompaniat-o în turneele ei din Franţa şi Statele Unite ale Americii.

În 1974, Aznavour s-a bucurat de succes în Marea Britanie, unde celebra piesă "She" a ajuns pe prima poziţie a clasamentelor de trei ori mai repede decât orice alt cântec de până atunci.

De-a lungul timpului a colaborat cu Édith Piaf, Fred Astaire, Frank Sinatra (Aznavour a fost unul dintre puţinii cântăreţi europeni invitaţi să cânte cu el), Andrea Bocelli, Bing Crosby, Ray Charles, Bob Dylan, Liza Minnelli, Elton John, Dalida, Serge Gainsbourg, Josh Groban, Petula Clark, Tom Jones, Shirley Bassey, José Carreras, Laura Pausini, Nana Mouskouri şi Julio Iglesias. În 1974, Jack Jones a înregistrat un întreg album de compoziţii marca Aznavour, denumit "Write me a love song, Charlie", care a fost relansat şi pe CD, în 2006.

Anul trecut, Charles Aznavour, care a vândut peste 180 de milioane de albume la nivel mondial, a primit o stea pe Walk of Fame din Hollywood.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.