Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'O avem pe doamna în portofoliu',îi spunea consilierul ALDE 'partenerului de afaceri' cu Unifarm-'Încă nu, analizează pechinezii stocul', se plângea afaceristul

https://muzicainstantelor.ro/
Gal Avram

Anchetatorii de la DNA l-au trimis recent în judecată pe Marius Avram Gal, consilier parlamentar de la ALDE , pe care îl acuză de trafic de influență după ce ar fi pretins sume de bani cu promisiunea că poate crea o pârghie între persoane interesate și contractori de echipamente Covid, în speță statul român.

Citește și: DNA despre SPECULA generată de pandemie - 'A fost creat cadrul propice apariției 'indispensabilului traficant de influență''

În rechizitoriul transmis judecătorilor DNA detaliază modalitatea în care Avram a comis faptele și probele concrete ce stau la baza formulării acuzațiilor oficiale.

Concret, acesta i-ar fi promis unui om de afaceri ca vrea o treime dintr-un contract pe care acesta dorea să îl prindă cu compania de stat Unifarm, care la acel moment se îngrijea de achiziția masivă de măști. Avram ar fi sugerat că poate face mai ușoară calea omului de afaceri în obținerea respectivului contract.

Astfel anchetatorii au la dosar o serie de mesaje dintre consilierul parlamentar Avram și afaceristul interesat de contractul cu compania Unifarm dar și discuții purtate de către cei doi pe aplicații de mesagerie pe internet.

Citește și: DOSAR Mario Iorgulescu către medic - 'Mă simt BINE și vreau să mă întorc SĂ CONDUC mașina și să merg SĂ DANSEZ cu prietena mea'

„O avem pe doamna în portofoliu”

”Astfel, în data de 16.03.2020 între Gal Avram și ( ) a avut loc un schimb de mesaje pe aplicația ( ). În cadrul respectivei conversații, la ora 13:16, în contextul în care cei doi vorbeau despre produse și echipamente împotriva Covid, Gal Avraml-a întrebat pe ( ): „Pe ( ) de la ( ) îl știi? Cu el trebuie vorbit pentru teste”, răspunsul lui ( ) a fost transmis la 13:18 fiind negativ „Nu”.

În continuare, Gal Avram i-a transmis „Dacă vrei îl convoc eu la lot”, răspunsul lui ( ) fiind „Ok”.

În continuare, la ora 14:26, Gal Avram i-a transmis o poză reprezentând imaginea unei cărți de vizită al unui angajat al CN ( ) S.A., precum și următorul mesaj „O avem pe doamna în portofoliu”.

La ora 14:27, ( ) i-a comunicat „poate dezvoltăm ceva”, imediat Gal Avram i-a transmis „Ne așteaptă”.

Citește și: DOSAR Raport 'ABSURD' al unui specialist italian în cazul Mario Iorgulescu - Se bazează pe afirmațiile părinților care spun că a căzut în cap când era mic

„Analizează pechinezii stocul”

„În data de 19.03.2020, ( ) i-a transmis la ora 09:24 lui Gal Avram, referitor la întrebarea acestuia dacă are vreo veste, că „încă nu, analizează pechinezii stocul, sper ca astăzi să am o certitudine”.

La ora 16:42, ( ) i-a trimis lui Gal Avram fotografii de pe un draft al unui contract de vânzare-cumpărare dintre S.C. ( ) CND S.R.L. și CN ( ) S.A., precum și o anexă care cuprindea măști chirurgicale cu 3 straturi, cu 3 pliuri - 1 milion bucăți la un preț de 2,5 lei/bucată fără TVA și măști de protecție N9/FFP2 - 1 milion de bucăți la un preț de 1,5 lei/bucată fără TVA.

La ora 18:28, ( ) i-a transmis un document word cu privire la care Gal Avram i-a transmis la aceeași oră că nu îl poate deschide, iar la ora 18:40 ( ) i-a spus că „Doar atât am. Vb cu ( ) să îl dea în word”.

La data de 21.03.2020 S.C. ( ) CND S.R.L. a întocmit oferta nr. (....) către CN ( ) S.A. (vol. filele), cuprinzând mască regulară medicală la un preț de 0,66 dolari, mască chirurgicală cu 3 straturi, 3 pliuri la un preț de 0,71 dolari, mască de protecție N95/FFP2 la un preț de 3,8 dolari și termometru fără contact la detectare în valoare de 77,71 dolari, toate prețurile fără TVA, oferta fiind valabilă 5 zile.

(....)”, se mai arată în dosar.

Citește și: De aproape 20 de ori, în opt ani, a avut 'CONFERENȚIARUL' Baranga șansa de a pune punct infracțiunii de înșelăciune - Detaliile cazului

Nu vor din astea; a zis că sunt proaste și le au cu 2,3 Ron

„În data de 22.03.2020, la ora 12:07, Gal Avram i-a transmis un mesaj lui ( ), redirecționat, cu următorul conținut „( )”.

În aceeași dată, la ora 17:26, ( ) i-a comunicat lui Gal Avram „nu vor din astea; a zis că sunt proaste și le au cu 2,3 Ron”.

(....)

Citește și: ALERTĂ - Consilier parlamentar de la ALDE, trimis în judecată de DNA: Trafic de influenţă pentru echipamente anti-COVID la Unifarm

În data de 23.03.2020, la ora 09:51, ( ) i-a trimis un mesaj lui Gal Avram  cu următorul conținut „Am trimis cu ( ) în cc”, iar la ora 10:38 i-a spus acestuia „am trimis contractul refăcut”, primind la ora 10:39 „ok”-ul de la Gal Avram.

( )

La ora 17:26, ( ) i-a transmis lui Gal Avram  fotografii de pe contractul încheiat cu CN ( ) S.A., iar la 17:27 a primit  de la Gal Avram  următorul mesaj „Pe câte bucăți?”, la ora 17:28 ( ) transmițând o imagine a anexei la contract și mesajul „2.000.000””, se arată în rechizitoriul DNA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.