Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O balenă eşuată pe o plajă din nord-vestul Franței a revenit în mare cu ajutorul salvatorilor

YouTube
balena

O balenă rorqual care a eşuat luni pe o plajă din Ploéven (regiunea Bretania, vest) a reuşit să revină în mare în cursul nopţii în urma unei operaţiuni de salvare, relatează marţi AFP care citează prefectura din Finistere.

Monitorizată de pompieri şi de voluntari de la asociaţia Sea Shepherd, balena, al treilea exemplar de rorqual eşuat pe coastele departamentului Finistere în ultimele trei săptămâni, "a putut profita de bazinul şi de canalul" săpate în nisip pentru a se întoarce în mare, potrivit biroului prefectului.

"Miraculos, balena a plecat", a scris Sea Shepherd France pe contul său de Twitter în cursul nopţii. "Am ajutat-o şi a înţeles! Şi-a folosit toată energia ca să se întoarcă (în apă) şi, cu ajutorul nostru, a făcut-o; a fost magnific!", se arată în mesaj.

Descoperită luni dimineaţă de persoane care se plimbau în zonă, "tânăra balenă de 12 metri" era "doar slăbită, fără semne de rănire", după cum a declarat pentru AFP Bernard Martin, voluntar la reţeaua naţională pentru monitorizarea animalelor eşuate (Reseau national d'echouages -RNE).

A fost cel de-al treilea cetaceu eşuat pe o plajă din Finistere de la începutul lunii septembrie, după ce o balenă a fost descoperită pe insula Sein la 2 septembrie, iar o alta a fost găsită pe o plajă din Treguennec, în golful Audierne, la 10 septembrie. Acestea două au murit.

Cetaceele pot muri mai ales în urma coliziunilor cu ambarcaţiuni, a bolilor sau prin ingerarea deşeurilor plastice ori a produselor poluante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.