Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O balenă neagră, încurcată în năvoade, a fost reperată în Golful St. Lawrence din Canada. Autoritățile încearcă să o salveze

balena

O balenă neagră încurcată în năvoade a fost reperată în apele canadiene, unde şase dintre aceste mamifere marine pe cale de dispariţie au fost găsite moarte în luna iunie, au declarat autorităţile canadiene, relatează AGERPRES.

Balena, un mascul tânăr, a fost reperată sâmbătă de Garda de Coastă canadiană în Golful St. Lawrence şi o echipă a afirmat că speră să o găsească şi să o elibereze atunci când vremea se va îmbunătăţi, a anunţat pe pagina sa de Facebook centrul de cercetare acvatică Grand Manan din New Brunswick.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul Sorinei: Măsuri de lipsire a libertății unui om

Ministerul canadian al Pescuitului şi Oceanelor a declarat duminică că "este la curent cu prezenţa unei balene negre blocate în funii în Golful St. Lawrence şi ia această situaţie foarte în serios".

El a adăugat că lucrează îndeaproape cu o echipă specializată în acest tip de salvare "pentru a evalua opţiunile de eliberare a balenei".

Balena a fost observată prima dată sâmbăta seara de o navă a Gărzii de Coastă canadiene într-o zonă închisă pentru pescuit din aprilie, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că "starea balenei nu se cunoaşte pentru moment".

Citește și: Articolul de lege care aruncă-n aer cazul fetiței târâte pe jos de procuror: ‘Nu este permis’

Şase balene negre au fost găsite moarte în Golful St. Lawrence din estul Canadei în luna iunie şi două dintre ele au murit în urma coliziunii cu o navă.

În urma acestor decese, primele din vara anului 2017, Ministerul canadian al Transporturilor a redus viteza traficului maritim în aceste ape cu trafic intens la 10 noduri (19 km/h) şi a interzis pescuitul comercial într-o zonă de 16.000 kilometri pătraţi.

Citește și: Vești uriașe pentru toți elevii! Măsură-bombă a Guvernului – Ecaterina Andronescu anunță că sunt bani

În urma acestor decese, populaţia balenelor negre din lume a ajuns la 412, au declarat autorităţile canadiene, care au identificat şapte balene născute în acest an. În această regiune din estul Canadei trăieşte aproximativ un sfert din populaţia acestor mamifere marine pe cale de dispariţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.