Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bancă elvețiană emite acțiuni NFT în pictură semnată de Pablo Picasso

cointelegraph.com
Fillette au béret Pablo Picasso

Banca elvețiană axată pe activele digitale, Sygnum, împreunăt cu firma de investiții în artă Artemundi oferă acțiuni de proprietate fracționate într-un tablou semnat de Pablo Picasso pentru 6.000 de dolari fiecare.

Acțiunile care reprezintă proprietatea asupra picturii Picasso de 3,68 milioane de dolari, „Fillette au béret”, vor fi simbolizate și emise prin tehnologia blockchain, permițând unei mari varietăți de investitori să câștige expunere la opera de artă.

Jetoanele nefungibile (NFT) pot fi achiziționate exclusiv de investitori prin Sygnum Bank , iar tranzacțiile secundare vor avea loc pe SygnEx - platforma de tranzacționare a activelor digitale ale băncii.

Tranzacțiile vor fi decontate în franci elvețieni (CHF) utilizând DCHF, stablecoin-ul în CHF al Sygnum. Proprietatea fracționată asupra picturii va fi recunoscută de legislația elvețiană.

Pictura din 1964 descrie un copil cu beretă în haine viu colorate și a fost vândută ultima dată cu 2,48 milioane de dolari în 2016. Pictura fizică nu va fi vândută, lucrarea de artă urmând să rămână la o instalație de înaltă securitate atunci când nu va fi împrumutată, la muzee pentru expunere.

content-image

Coproprietarul Artemundi, Javier Lumbreras, a subliniat utilitatea revoluționară oferită de proprietatea fracționată prin NFT-uri, afirmând:

„Obiectele artistice și culturale de atracție universală, cândva rezervate pentru un grup de elită de colecționari sau muzee, pot fi acum în siguranță și direct deținute fără sarcina unor bariere ridicate la intrare.”

"Piața artei este opacă și ineficientă, dar aceste trăsături vor fi în curând moaștele unei epoci trecute", a adăugat el.

Sygnum nu este prima companie care caută să simbolizeze opera lui Picasso.

În iunie, casa de licitații Soethby a anunțat că a făcut echipă cu Mira Imaging cu planuri de a scoate la licitație lucrarea lui Picasso „Le peintre et son modèle”, alături de un simbol non-fungibil bazat pe Ethereum creat prin scanarea „fiecărui micron” a suprafeței picturii pentru a crea o„Semnătură criptată unică” reprezentând opera.

Folosind un scaner Looking Glass, NFT ar putea fi scanat pentru a confirma autenticitatea lucrării. Cu toate acestea, oferta NFT a fost anulată de Sotehby's, pictura s-a vândut cu 3,12 milioane de dolari fără un omolog nefungibil.

Luna trecută a avut loc, de asemenea, lansarea proiectului „The Burned Picasso” de la colectivul de artiști, Unique.One Community.

După afișarea unei schițe Picasso la o galerie din Denver, la sfârșitul lunii iunie a fost creat un NFT reprezentând opera de artă, cu forma fizică a imaginii .

Licitația NFT va fi live pentru următoarele două săptămâni, cu un preț de pornire stabilit la 0,25 ETH (aproximativ 500 USD). Câștigătorul licitației va primi, de asemenea, NFT-ul încadrat al lucrărilor originale.

În 2018, John McAfee s-a alăturat platformei DLT Maecenas și schimbului de criptomonede Ethershift pentru a licita un simbol ERC-721 reprezentând proprietatea asupra unei opere de artă Picasso .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.