Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bandă de minori specializată pe spargeri auto, terorizează Tulcea: Polițiștii nu le pot face nimic din cauza vârstei

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Poliţiştii tulceni se confruntă de anul trecut cu numeroase cazuri de furturi din autoturisme şi nu-i pot trage la răspundere pe cei vinovaţi, din cauză că au vârste mai mici de 14 ani, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vești proaste pentru Simona Halep! Va pierde locul 1. Cine îi va lua locul

"De la finele anului trecut, avem un val de furturi din autoturisme. Zilnic, de la două până la şase autoturisme sunt forţate cu foarfeca de către copii. Vorbim de un grup de vreo şapte minori de etnie romă din oraşul Babadag ale căror familii s-au mutat recent în municipiul Tulcea. Copiii nu iau cine ştie ce din maşini şi îşi vând bunurile găsite unii altora", a declarat marţi, în timpul unei conferinţe de presă, inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, Daniel Grădinaru.

Minorii au vârste cuprinse între 7 şi 11 ani, iar poliţiştii au făcut demersuri pe lângă Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului pentru a găsi o soluţie pentru aceştia.

"Un membru al grupului are 15 ani şi a fost reţinut, iar instanţa urmează să decidă ce se va întâmpla cu el", a afirmat Grădinaru.

Potrivit conducerii IPJ, legea prevede ca în cazurile de acest fel părinţii să fie sancţionaţi contravenţional.

În timpul conferinţei de presă, şeful IPJ a anunţat că la finele anului trecut instituţia a avut un grad de încadrare de 85,26%, după ce în 2018 a angajat 34 de persoane din sursă internă şi alte opt persoane din sursă externă.

De asemenea, anul trecut, IPJ a primit 25 de autovehicule din partea instituţiei naţionale de resort care au fost distribuite în judeţ şi a primit aprobare pentru casarea a 17 autovehicule.

"Cel mai vechi autovehicul pe care-l avem în folosinţă este din anul 1995 şi este în dotarea Poliţiei municipiului", a precizat Grădinaru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.