Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bandă de traficanţi de persoane din Bulgaria, anihilată: Membrii reţelei transportau afgani din Turcia în Serbia

gratii

Organele de aplicare a legii din Bulgaria au anihilat o bandă de trafic de imigranţi ilegali şi au arestat mai mult de 17 traficanţi suspectaţi, a anunţat luni într-o conferinţă de presă procurorul general adjunct Ivan Gheşev, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres.ro.

Grupul criminal a fost implicat în trafic de persoane pe teritoriul Bulgariei şi făcea parte dintr-o reţea internaţională de trafic de migranţi, în special afgani, spre Europa de Vest, a spus Gheşev.

Membrii grupului au organizat intrarea ilegală a imigranţilor în Bulgaria din Turcia, cazarea şi transportul până la graniţa cu Serbia, potrivit lui Gheşev.

Citește și: Victor Ponta îl desființează pe unul dintre cei mai cunoscuți români: ‘O rușine’

Gheşev a mai spus că pentru prima dată el a văzut o organizaţie atât de complexă, la scară largă, o mare "companie comercială pentru traficul de migranţi, care este o activitate ilegală".

Potenţial, acest grup criminal putea să efectueze traficul unui număr foarte mare de persoane prin Bulgaria - "vorbim despre sute de oameni pe lună", a notat Gheşev.

Citește și: Anunț important al Vioricăi Dăncilă! Ce se va întâmpla cu Mugur Isărescu

Cu toate acestea, el nu a putut să spună dacă această reţea a funcţionat la capacitatea maximă şi câte persoane în total au fost implicate. "Este o chestiune de investigaţie", a adăugat el.

Bulgaria se află pe o rută migratorie către Europa Centrală şi de Vest. Potrivit datelor oficiale, Ministerul de Interne a arestat 689 de imigranţi ilegali care au încercat să intre în Bulgaria în 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.