Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O barcă care transporta migranți africani s-a scufundat în largul Tunisiei, cauzând moartea a cinci persoane și dispăriția altor 28

sky.com
migranti marea britanie

Cel puțin cinci migranți africani au murit și alți 28 sunt dispăruți după ce o barcă s-a scufundat în largul coastei Tunisiei, în timp ce încercau să traverseze Mediterana spre Italia, a declarat pentru Reuters un oficial al unui grup local pentru drepturile omului, scrie Rador.

Romadan Ben Omar, oficialul Forumului Tunisian pentru Drepturi Sociale și Economice, a declarat că paza de coastă a salvat cinci migranți aflaţi la bordul ambarcațiunii scufundate în largul coastei orașului Sfax. Alţi 28 sunt dispăruţi, iar cei salvaţi sunt într-o stare psihică fragilă, a adăugat oficialul. Autoritățile tunisiene nu au fost disponibile pentru comentarii.

Oraşul Sfax a devenit un punct de plecare major pentru oamenii care fug de sărăcie și conflicte din Africa și Orientul Mijlociu pentru o șansă la o viață mai bună în Europa. Incidentul are loc pe fondul unei creșteri semnificative a ambarcațiunilor de migrație pe coasta tunisiană spre Italia.

Potrivit datelor neoficiale ale Națiunilor Unite, 12.000 dintre cei care au ajuns în Italia în acest an au plecat din Tunisia, față de 1.300 în aceeași perioadă a anului 2022. Anterior, Libia era principalul punct de plecare pentru migranții din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.