Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O barcă cu migranți s-a scufundat în largul coastei Siriei: 71 de oameni au murit

Agerpres - Reuters
naufragiu Mediterana

Cel puțin 71 de oameni au murit după ce o barcă cu migranți s-a scufundat în largul coastei Siriene. Barca a plecat din Liban la începutul acestei săptămâni, a declarat ministrul libanez al transporturilor. Operațiunile de căutare continuă.

În Liban, disperarea este tot mai mare și tot mai multe persoane urcă la bordul unor ambarcațiuni adesea șubrede și supraaglomerate în speranța de a ajunge în Europa, notează Reuters.

Autoritățile siriene au găsit primele cadavre în largul coastei Tartus joi după-amiază, conform Mediafax.

Ministerul sirian al Transporturilor a citat supraviețuitori care au declarat că ambarcațiunea a plecat marți din regiunea Minyeh din nordul Libanului, cu 120-150 de persoane la bord, cu destinația Europa.

Oamenii care se tem că rudele lor se află printre cei morți s-au adunat la punctul de trecere a frontierei cu Siria, unde trupurile urmau să fie aduse mai târziu în cursul zilei.

Ministrul libanez al transporturilor, Ali Hamiye, a declarat că 20 de supraviețuitori sunt tratați în spitale siriene, majoritatea sirieni.

Valul de migrări este alimentat de prăbușirea financiară a Libanului din ultimii 3 ani - una dintre cele mai grave înregistrate vreodată la nivel mondial. Rata sărăciei a crescut vertiginos în rândul populației de aproximativ 6,5 milioane de locuitori.

Și Cipru a mobilizat echipaje de căutare și salvare luni și marți, când, în decurs de câteva ore, două nave care transportau migranți din Liban au cerut ajutor. Pe una dintre ele se aflau 300 de persoane, iar pe cealaltă 177. În aceste cazuri, toți cei aflați la bord au fost salvați.

Numărul persoanelor care au părăsit sau au încercat să părăsească Libanul pe mare aproape s-a dublat în 2021 față de 2020, a declarat la începutul acestei luni agenția ONU pentru refugiați pentru Reuters.

Acesta a crescut din nou cu peste 70% în 2022, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.