Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O biserică românească din Belgia a fost prădată de hoți: 'Au furat mai toate obiectele liturgice metalice, inclusiv moaștele'

O biserică românească din Belgia a fost prădată de hoți! Totul s-a întâmplat la Parohia Ortodoxă Română din Charleroi, în noapte de vineri spre sâmbătă. Hoți au furat tot ceea ce li s-a părut valoros, inclusiv sfintele moaște. Însă, au fost și lucruri care le-au scăpat hoților: ”sfintele vase, cutiile cu Sfintele Taine și cu Sfântul Mir și Sfânta Evanghelie”.

”Astăzi, când am venit pentru a săvârși Taina Sfântului Botez, am găsit ușa spartă de hoți. Au furat mai toate obiectele liturgice metalice: cruci, sfeșnice, candele, cădelnița și, cel mai grav, cutia cu sfintele moaște ale sfinților închisorilor comuniste. Nici unul dintre aceste obiecte nu era din metal prețios pentru a nu-i atrage pe hoți. Și totuși au jefuit biserica! Dumnezeu să-i ierte și să-i îndrepteze!

Din mila Domnului, sfintele vase, cutiile cu Sfintele Taine și cu Sfântul Mir, și Sfânta Evanghelie cu ferecătură metalică s-au păstrat în Sfântul Altar. Slavă lui Dumnezeu! Vă aștept mâine să mulțumim Domnului nostru Hristos la Dumnezeiasca Liturghie!”, a precizat părintele Bogdan Florin Vlaicu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.