Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O bucată de hârtie găsită asupra cadavrului unui militar rus dezvăluie ordinele primite de soldaţilor lui Putin în Ucraina

rnz.co.nz
razboi ucraina

Potrivit unei note găsite asupa unui miliar rus, comandamentul armatei le-a dat o serie de indicaţii oamenilor săi. Una dintre ele este îndreptată împotriva miliţiei Wagner, scrie lalibre.be, citat de Rador.

Nu mai există nicio îndoială că relaţiile nu mai sunt dintre cele mai bune între armata rusă şi Wagner. Stau mărturie numeroasele ieşiri critice ale lui Evgheni Prigojin, şeful miliţiei, referitoare la comandamentul rus. Un nou element pare să confirme tensiunile dintre cele două entităţi.

Asupra cadavrului unui militar rus în Ucraina s-a găsit, se pare, o notiţă. Ea enumeră regulile de conduită cerute soldaţilor de către comandamentul armatei. Alex Kokşarov, un analist al riscurilor specialist în Rusia, a dezvăluit ordinele care se găseau pe bucata de hârtie. El precizează totuşi că nu este absolut sigur de veridicitatea imaginii partajate pe Telegram.

"Să se refere la trupele ucrainene numai ca la nazişti", "Spuneţi civililor din 'zonele eliberate' că Rusia e aici pentru totdeauna", "Purtaţi o ţinută vestimentară potrivită", "fiţi rezervaţi": evidente "reguli" de propagandă şi de bună purtare, dar "unele puncte sunt surprinzătoare", spune expertul. Şi anume regula numărul 6 prin care soldaţii sunt somaţi să se prezinte drept luptători Wagner dacă comit greşeli precum "accidente de circulaţie, a fi sub influenţa drogurilor său alcoolului sau atacuri asupra civililor". "În caz de incidente, identificaţi-vă drept un luptător al grupului Wagner", se scrie în notă.

Iată cele opt reguli care s-ar găsi pe notă:

1. Purtaţi o ţinută vestimentară adecvată, nu purtaţi embleme sau alte semne care să vă identifice unitatea.
2. Fiţi rezervaţi când interacţionati cu civili în "zonele eliberate", nu căutaţi contactul cu ei, nu aceptaţi hrană au alte articole de la ei.
3. Folosiţi persoana întâi plural: NOI.
4. Spuneţi-le civililor din "zonele eliberate" că Rusia este aici pentru totdeauna şi sfătuiţi-i să nu utilizeze decât sursele de informaţii oficiale ruseşti.
5. Să vă referiţi la trupele ucrainene numai ca nazişti/naţionalişti, militanţi, invadatori.
6. În caz de incidente, identificaţi-vă drept un luptător al grupului Wagner.
7. Nu le este interzis militarilor să ocupe locuinţe goale în "zonele elierate", dar numai dacă se confirmă că rezidenţii nu mai sunt prezenţi. La fel pentru vehicule.
8. Orice declaraţie privindu-i pe liderii militari şi politici ai Rusiei nu ar trebui sa fie decât pozitivă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.