Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O campanie ce denunţă violenţa contra femeilor folosește chipurile tumefiate ale lui Brigitte Macron, Michelle Obama, Hillary Clinton sau Angela Merkel

gandul.info
fata abuzata

Chipurile "tumefiate" ale lui Brigitte Macron, Michelle Obama, Hillary Clinton sau Angela Merkel au fost afişate pe străzile din Milano. Seria de afişe-şoc semnate de artistul italian AleXsandro Palombo trage un semnal de alarmă cu privire la violenţele îndreptate împotriva femeilor. Campania de artă stradală a fost numită "Doar pentru că sunt femeie- Just because I am a Woman" potrivit news.ro

În afară de soţia preşedintelui francez şi de fosta primă-doamnă a SUA, afişele le înfăţişează şi pe Alexandria Ocasio-Cortez, parlamentar democrat american, Aung San Suu Kyi, şefa de facto a guvernului birmanez, şi pe Sonia Gandhi, preşedintele Partidului Congresului, principala formaţiune de opoziţie din India.

Prezentând astfel chipurile pline de vânătăi ale unora dintre cele mai importante femei de pe scena politică a lumii, AleXsandro Palombo înţelege "să ilustreze drama care afectează milioane de femei din lumea întreagă (...) cu scopul de a denunţa, de a sensibiliza şi de a obţine un răspuns adevărat din partea instituţiilor şi a politicienilor", a explicat biroul său de presă într-un comunicat.

Pe fiecare afiş, sub chipurile pline de urme de lovituri, sunt fraze în engleză care denunţă situaţia a numeroase de femei de pe întreaga planetă: "Sunt victima violenţei domestice, sunt plătită mai puţin, am suferit o mutilare genitală, nu am dreptul de a mă îmbrăca aşa cum vreau, nu pot alege cu cine să mă căsătoresc, am fost violată".

"Violenţa contra femeilor este o problemă mondială care afectează toată lumea fără distincţie de rasă, de clasă socială sau de religie", se mai arată pe afişe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.