Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O caravană de screening al tuberculozei se va deplasa, în perioada 22 - 24 noiembrie, în trei localităţi din judeţul Ilfov

tuberculoza

O caravană de screening al tuberculozei se va deplasa, în perioada 22 - 24 noiembrie, în trei localităţi din judeţul Ilfov.

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Ilfov transmis, vineri, AGERPRES, caravana se va afla pe 22 noiembrie, în intervalul orar 9,00 - 13,00, în Petrăchioaia, în faţa dispensarului; pe 23 noiembrie, între orele 9,00 - 13,00, în Vidra, sat Sinteşti, în faţa cabinetului medicului de familie; pe 24 noiembrie, în intervalul orar 9,00 - 13,00, în Gruiu, în faţa dispensarului.

Iniţiativa se adresează cu precădere persoanelor din grupuri vulnerabile, însă pot participa toţi locuitorii judeţului Ilfov care au domiciliul în mediul rural.

Caravana este dotată cu un program de inteligenţă artificială care ajută la depistarea tuberculozei şi altor 14 patologii pulmonare. Serviciile medicale sunt asigurate de personal medical specializat, iar în contextul pandemiei de COVID-19, cu ajutorul testelor efectuate în mod gratuit, pot fi detectate inclusiv eventuale sechele post-COVID-19 şi se poate face o recomandare pentru continuarea investigaţiilor la un medic specialist.

Accesul către serviciile medicale va fi completat de activităţi de informare, educare şi conştientizare, desfăşurate inclusiv prin intermediul medicilor de familie, la nivelul judeţului Ilfov, iar persoanele diagnosticate vor beneficia de sprijin în vederea facilitării participării la tratament (consiliere psihologică, suport individual personalizat, subvenţii şi alte servicii).

Activităţile de screening al tuberculozei sunt realizate de Consiliul Judeţean Ilfov, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta" şi Asociaţia Română Anti-SIDA.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.