Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O caricatură a coronavirusului dintr-un ziar danez a stârnit furia chinezilor

presa, ziare

Cotodianul danez Jyllands-Posten a refuzat, marți, să prezinte scuze oficialilor chinezi după ce au publicat o caricatură despre coronavirus, lucru care a stârnit furia ambasadei Chinei la Copenhaga, informează site-ul publicației Liberation.

Caricatura publicată luni în cotidianul scandinav și semnată de Niels Bo Bojesen, reprezintă steagul Chinei unde cele cinci stele care apar în colțul de sus stânga au fost înlocuite cu desene ale noului coronavirus care a apărut în China la finalul anului trecut.

Ambasada Chinei din Danemarca a reacționat pe site și a catalogat caricatura „o insultă la adresa Chinei (...) care jignește poporul chinez”.

Potrivit autorităților chineze din Copenhaga, caricatura a întrecut „limita etică a libertății de exprimare”. Ambasada a solicitat ziarului și caricaturistului „să prezinte scuze publice poporului chinez”.

Citește și: PNL justifică eliminarea pensiilor speciale: ' Alocațiile pentru copii să fie majorate'

„Nu ne putem cere scuze pentru ceva ce nu credem că este greșit. Nu vrem să umilim sau să ne batem joc de nimeni și nu credem că această caricatură face asta”, a afirmat Nyobe Jacob, redactorul-șef al cotidianului, pe site-ul publicației.

Comisia Națională de Sănătate din China a anunțat marți că 106 persoane au decedat în urma epidemiei cu noul coronavirus, iar numărul cazurilor confirmate a ajuns la 4.515, informează site-ul agenției de știri Reuters.

Nu este prima oară când Jyllands-Posten atrage controverse: cotidianul a iscat proteste violente în lumea arabă după ce a publicat caricaturi cu Mahommed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.