Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O carte inedită a scriitoarei franceze Francoise Sagan, publicată la 17 ani după moartea sa

basilica.ro
carte carti educatie casa memoriala

După aproape 17 ani de la moartea sa apare ultima carte a scriitoarei franceze Francoise Sagan, "Les quatre coins du coeur", o poveste îngrijită şi scoasă din uitare de fiul său, Denis Westhoff, potrivit editurii Lumen, citată de EFE.

Această carte inedită a scriitoarei Francoise Sagan (Cajarc, 1935 - Honfleur, 2004), celebra autoare a romanului "Bonjour Tristesse", va fi publicată joi de Lumen simultan cu alte 15 edituri străine.

Cartea are un prolog semnat de fiul autoarei, care aminteşte modul în care a dat peste manuscris.

"Nu păstrez decât o vagă amintire a modului în care originalul a ajuns în mâinile mele. Probabil la doi sau trei ani după ce m-am ocupat de moştenire, iar momentul în care mi s-au predat paginile scrise şi păstrate între coperţi mi s-a părut un miracol, după ce toate bunurile mamei mele au fost vândute, puse sub sechestru, oferite drept cadou, sau achiziţionate în mod dubios", a scris el, citat de Agerpres.

Cartea se publică la 65 de ani după "Bonjour Tristesse", prima scrisă de Sagan sub pseudonimul Prince de Sagan în onoarea capodoperei lui Marcel Proust "În căutarea timpului pierdut".

"Les quatre coins du coeur" este publicată, potrivit lui Westhoff, "în starea sa cea mai esenţială, mai primitivă şi mai indispensabilă" pentru cititori.

Noua carte îi transportă pe cititori în mijlocul unei familii de provincie cu personaje elegante şi limbi veninoase. Povestea îl prezintă astfel pe Louis, care după un accident de maşină şi mai multe sejururi la centre de recuperare se întoarce la reşedinţa familiei La Cressonnade, în mijlocul unor părinţi indiferenţi şi unei soţii dispreţuitoare, care ar fi preferat mai degrabă să rămână văduvă, decât să aibă un soţ neputincios şi un viitor incert.

Terifiat de prezenţa soţiei şi de singurătate, soarta lui Louis se schimbă odată cu venirea lui Fanny, soacra sa atrăgătoare şi inteligentă care va trezi un iureş de sentimente greu de controlat în jurul său, se arată în nota editorială.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.